Connect with us

ARTE MARTIALE

Iulia Cliţan, după ce a devenit maestru emerit al sportului: “Este cea mai mare distincţie pe care o poate primi un sportiv”

Multipla campioană mondială, europeană şi naţională la karate tradiţional a primit această distincţie din partea Ministerului Tineretului şi Sportului


Povestea Iuliei Cliţan a început la data de 18 decembrie 1994 şi încă de când era doar o puştoaică, a fost atrasă de artă.

A cochetat cu dansul şi baletul, dar a ales să urmeze o altfel de artă… arta karate-ului tradiţional. Primii paşi i-a făcut la CS Terra Kid Zalău, club pe care îl reprezintă şi în prezent.

Deşi este încă tânără, Iulia Cliţan se poate lăuda că are în palmares multiple titluri mondiale, europene şi naţionale, fapt pentru care este considerată unul dintre cei mai buni karateka din lume.

De fapt, sportiva a şi fost invitată să participe la Ultimate Karate League, în India, alături de cei mai buni karateka din lume.

De altfel, de trei ani încoace, Iulia Cliţan este cel mai bun sportiv al judeţului Sălaj la probele neolimpice, iar rezultatele sale deosebite din ultimii ani i-au adus şi cea mai mare distincţie pe care o poate primi un sportiv, după cum ne spune chiar multipla campioană mondială la karate tradiţional.

Iulia Cliţan a devenit maestru emerit al sportului, distincţie oferită de Ministerul Tineretului şi Sportului. Aceste distincţii se oferă pentru rezultatele deosebite obţinute de sportivii români în competiţiile naţionale şi internaţionale la propunerea federaţiilor sportive naţionale.

Totodată, să spunem faptul că alţi şapte sportivi de la CS Terra Kid Zalău au primit distincţia de “maetru emerit al sportului” sau maetru al sportului.

Este vorba despre Cristian Duţă şi Rareş Mayer au primit – maeştri emeriţi ai sportului şi Ilena Benescu, Antonia Iacob, Ana Maria Popescu, Artur Poamă şi Vlad Popescu – maeştri ai sportului. Totodată, fostul antrenor al clubului, Oliwer Dobre, a primit titlul de antrenor emerit.

Să spunem că aceste distincţii se oferă din 4 în 4 ani de către Ministerul Tineretului şi Sportului, în baza rezultatelor obţinute la competiţiile internaţional, precum Campionat Mondial sau European sau competiţii naţionale, precum Campionatul Naţional.

“Este cea mai mare distincţie pe care o poate primi un sportiv. Sunt tare mândră şi aici nu intră doar meritul meu, ci şi al familiei mele. Şi eu au sacrificat multe şi mereu şi-au dat interesul pentru mine şi pentru colegii mei”, ne-a declarat Iulia Cliţan.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE