Connect with us

Ştiri din Sălaj

EXCLUSIV. USR a câștigat – în premieră – un mandat de primar în Sălaj!


Înaintea alegerilor locale, conducerea USR Sălaj spera la două-trei mandate de primar în Sălaj. Până la urmă, useriștii” au reușit să câștige pentru prima dată în județ un mandat de primar, dar nu unde au sperat ei, ci la… Zalha!


Pentru prima dată în Sălaj, o comună va fi condusă de un primar de pe listele USR!

La patru ani de la înființare, Uniunea Salvați România a reușit să câștige un mandat de primar în județul nostru.

În zeci de comune și chiar în orașele județului, USR a avut liste de consilieri locali și chiar candidați la cea mai importantă funcție într-o comunitate.

Înaintea alegerilor locale, președintele USR Sălaj  – Cosmin Cristian Viașu – spera la câștigarea a două-trei mandate, la Poiana Blenchii, Agrij sau Bănișor. Pe listă nu se afla candidatul de la Zalha. Creditat cu cele mai mari șanse era candidatul de la Poiana Blenchii, Augustin Birtaș. Conform informațiilor din zonă, candidatul USR a pierdut la câteva voturi în fața candidatului PSD, cel care i-a luat astfel locul lui Augustin Chifor, care în această vară s-a retras din funcție.

Surpriza a venit de unde nu se așteptau useriștii” mai puțin, adică de la Zalha. Micuța comună din estul județului era condusă de liberalul Simion Rogoz încă din anul 2012 și candidatul PNL spera la al treilea mandat.

Până la urmă, Simion Rogoz a pierdut mandatul în fața candidatului USR, cel care în perioada 2016 – 2020 a ocupat funcția de viceprimar.

Așadar, Vasile Seliștean este noul primar al comunei Zalha!

Să vedem care era și caracterizarea candidatului USR în campania electorală…


Vasile Seliștean este candidatul Alianței USR PLUS pentru comuna Zalha.

Este în funcție ca viceprimar din 2016 și este omul care transformă ideile în fapte. S-a zbătut în toți acești ani pentru a transforma Zalha din una dintre cele mai sărace și uitate comune în una modernă.

Dar munca este doar la început, iar el își dorește pentru următorii 4 ani: finalizarea lucrărilor de asfaltare a drumurilor comunale, iluminarea stradală și capele funerare în satele Ciaca și Zalha.

Proiecte ca un centru de informare turistică, amenajare de trasee turistice în comună, teren de sport multifuncțional și modernizarea dispensarului medical.

Știe din experiența de viceprimar că toate acestea se pot realiza doar prin atragerea de fonduri europene și naționale, prin dialog permanent cu cetățenii comunei și transparență în cheltuirea banului public.

Sloganul său este: ”Strada cu strada, schimbăm Zalha”.


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj