Connect with us

Ştiri din Sălaj

Incidente electorale în județul Sălaj


Până la ora 18.00, în Sălaj au fost înregistrate opt sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni. După cercetările efectuate de polițiști, au fost întocmite trei dosare penale și două sancţiuni contravenţionale


Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Sălaj – Maria Cristea, pe raza județului Sălaj procesul electoral se desfăşoară în condiţii normale şi nu au fost semnalate probleme deosebite. Structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt în continuare în teren pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice şi facilitarea procesului electoral.

De la încheierea campaniei electorale şi până în prezent au fost înregistrate opt sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni.

Dosar penal pentru fals intelectual, instigare la fals intelectual și coruperea alegătorilor

Din verificările efectuate, în trei cazuri au fost întocmite dosare penale. Dintre acestea, un dosar a fost întocmit pentru fals intelectual și instigare la fals intelectual, unul pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi unul de coruperea alegătorilor.

Amendați pentru continuarea propagandei electorale pe o reţea de socializare şi pentru fotografierea buletinului de vot 

În alte două cazuri, poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale, una pentru continuarea propagandei electorale pe o reţea de socializare şi una pentru fotografierea buletinului de vot de către alegător în timpul exercitării dreptului la vot.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară în continuare activităţi în sistem integrat pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiţii de siguranţă şi pentru a verifica şi sancţiona cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale au fost asigurate rezerve și echipe operative, pregătite să intervină.

Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112!

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj