Connect with us

Ştiri din Sălaj

Contre înainte de alegeri între simpatizanți PNL și europarlamentarul Chris Terheș

Încă din zilele trecute, PNȚCD Sălaj arunca în spațiul public o provocare candidatului PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Sălaj – Dinu Iancu Sălăjanu: să meargă într-o dezbatere publică față în față cu Gheorghe Stanciu – candidatul PNȚCD Sălaj la aceeași funcție. Acest lucru nu s-a concretizat.

Auzind că în amfiteatrul din Parcul Central Zalău va avea loc o dezbatere la care invitați erau Dinu Iancu Sălăjanu și Rareș Bogdan – prim-vicepreședinte PNL, europarlamentarul Cristian Terheș s-a deplasat la faţa locului. Intenţia sa era aceea de a-l întreba pe Dinu Iancu Sălăjanu de ce nu se confruntă cu colegul său de partid, Gheorghe Stanciu.

La intrarea în amfiteatru, Chris Terheş – cel care este şi preşedintele PNŢCD Sălaj –  a fost oprit de un simpatizant PNL, precizând că acolo există un eveniment privat, iar locul este închiriat de PNL.

Minute bune, între cele două tabere au existat discuţii mai aprinse, dar totul s-a terminat bine, fără incidente.

Şi europarlamentarul Cristian Terheș a înţeles că în amfiteatru se desfăşoară un eveniment privat şi că era normal să respecte intimitatea, precizând totuşi faptul că problema de fond rămâne în picioare: “De ce fuge Dinu Iancu de dezbatere”?

De cealaltă parte, “liberalii” nu vrea să spună prea multe despre acest subiect, subliniind faptul că PNL Sălaj a avut o campanie corectă pe care vrea să o temine tot aşa, într-un spirit de fair-play și de corectitudine politică.

“PNL Sălaj a dus o campanie corectă, onestă, cu accent pe dialogul cu cetățenii, în condițiile respectării normelor impuse în acest context epidemiologic special. Din punctul nostru de vedere, acțiunile provocatoare ale unor aventurieri marginali politic nu fac cinste Sălajului, iar reprezentanții PNL Sălaj nu au răspuns și nu vor răspunde unor provocări gratuite. Respectăm candidații celorlalte formațiuni politice și îi respectăm pe sălăjeni și ne dorim ca această campanie să se încheie în spiritul fair-play ului și a corectitudinii politice”, a spus Paul Maghiu – purtătorul de cuvânt al PNL Sălaj.

 


 

“Astfel cum am declarat și public, am mers joi, 24.09.2020, în jurul orei 19:45, la locul în Zalău unde se anunțase dezbaterea organizată cu publicul de PNL, la care își anunțase prezenta și Rares Bogdan, deoarece eram interesat de subiectele abordate și vroiam să pun o singură întrebare: de ce fuge Dinu Iancu de dezbateri cu ceilalți candidați?

A zâmbi photoshopat din afișe nu dovedește capacitatea de a face ceea ce echipa ta de campanie spune că știi să faci.

Din acest motiv, sălăjenii merită să îi vadă pe candidații la presedinția CJ dezbătând pe viu idei și soluții pentru dezvoltarea Sălajului.

Doar în felul acesta cetățenii își pot face o opinie limpede despre care candidat la cea mai înaltă funcție aleasă din județ îi reprezintă cel mai bine.

De asemenea, așa cum am spus, m-am dus la această dezbatere singur, fără “galerie”.

Intrarea în locul unde s-a ținut “dezbaterea” (amfiteatrul din Parcul Central Zalău) era flancată de membri și susținători PNL, printre care am trecut fără probleme. Ajuns la poarta de intrare în amfiteatru, însă, am fost oprit de un membru PNL care m-a întrebat ce caut acolo și i-am spus că am venit la dezbatere.

Acesta a spus că acolo nu are loc o dezbatere, așa cum se anunțase inițial, ci e de fapt un eveniment privat, cu activul de partid, locul fiind închiriat în acest sens de PNL. “Dezbaterea cu publicul a fost înainte”, a spus reprezentantul PNL.

Într-adevăr, presa din Sălaj a relatat că “dezbaterea” la care a fost prezent și Rareș Bogdan a fost reprogramată cu o oră mai devreme.

În conjunctura noii realități, dat fiind că era vorba despre un eveniment privat, era normal să respect intimitatea activului PNL de a discuta în for închis.

Problema de fond, însă, rămâne: de ce fuge Dinu Iancu de dezbatere?

PNȚCD Sălaj reiterează invitația adresată lui Dinu Iancu Sălăjanu de a participa la o dezbatere publică alături de Gheorghe Stanciu, candidatul PNȚCD la președinția Consiliului Județean Sălaj, dând astfel șansa sălăjenilor să le cunoască soluțiile pentru județ.

Proiectul PNTCD este de a aduce bunăstare acasă, în Sălaj, astfel încât cei plecați să se întoarcă, iar cei rămași să nu mai plece.

Proiectul PNL care este? Tăierea salariilor, pârjolirea bugetului, umilirea elevilor și profesorilor, distrugerea afacerilor românești?

La aceste întrebări doar Dinu Iancu ar putea să răspundă. Dacă ar avea curaj să vină la dezbateri”.

Europarlamentar Cristian Terheș
Președinte PNȚCD Sălaj

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj