Connect with us

Ştiri din Sălaj

Cine este Cosmina Cozma, candidatul Alianței USR PLUS pentru Consiliul Județean Sălaj

Cosmina Cristina Cozma este inginer constructor și manager de proiecte. Activează de aproape opt ani într-o societate privată din Zalău, este expert în domeniul achizițiilor publice și pentru că își dorește mereu să evolueze, a ales să își completeze pregătirea profesională cu studiile de licență ale facultății de drept ”Dimitrie Cantemir” din Cluj Napoca. La convenția pentru constituirea filialei PLUS Sălaj, Cosmina a fost aleasă membră în Comisia Județeană de Integritate și Arbitraj.

Cosmina candidează pe lista Alianței USR PLUS pentru Consiliul Județean Sălaj

Am considerat că dedicarea profesională, activitatea de voluntariat, respectarea legilor și bunul simț sunt suficiente pentru a întruni calitatea de cetățean activ care contribuie la dezvoltarea societății în care trăiește. Realitatea privită prin ochii unei persoane care iubește să călătorească și care a văzut că puțin mai spre vest, lucrurile stau cu mult mai bine, m-a contrazis și m-a împins să fac pasul spre politică. Am pierdut deja mult timp cu modul păgubos pentru țară în care s-a făcut politică în ultimii 30 de ani. Avem o țară extrem de frumoasă și nu ne mai permitem să exportăm forță de muncă. Ba mai mult, trebuie să ne străduim să îi întoarcem acasă pe cât mai mulți. Avem o șansă să îndreptăm lucrurile făcute atât de prost în istoria recentă. Haideți să ne implicăm acum, ca peste 10 ani să fim mulțumiți și mândri de locul acesta binecuvântat pe care îl numim ”acasă în țara mea”.

 

  • Investiții în modernizarea infrastructurii

Lucrările de reabilitare a drumurilor județene trebuie să continue, în principal din fonduri europene, iar pe lângă acestea să se înceapă la dezvoltarea infrastructurii verzi. O soluție viabilă ar fi pistele de biciclete pe trasee interurbane, precum și amenajarea unor circuite pentru sport și agrement, în vecinătatea localităților și de preferință în zone cât mai puțin expuse factorilor poluatori. Deosebit de important, pentru siguranța circulației rutiere, sunt întreținerea zonelor de protecție la drumuri (ex: tăierea vegetației care obturează vizibilitatea în special în curbe, amplasarea parapetelor de protecție) și întreținerea semnalizării rutiere atât cea orizontală, precum și cea verticală.  Investițiile în obiectivele turistice și promovarea acestora trebuie să fie o prioritate de grad zero pentru viitoarea administrație a județului.

 

  • Digitalizarea în ceea ce privește interacțiunea cu cetățeanul, dar și informatizarea întregii instituții, pentru a eficientiza legătura dintre departamente.

În anul 2020, într-o țară care se laudă cu cei mai buni IT-iști, consider că este de neînțeles să facem drumuri inutile pentru a afla lista documentelor necesare în vederea obținerii unui aviz, apoi să mai facem un drum pentru a depune dosarul cu documentele solicitate, iar după un alt timp să facem al treilea drum pentru a intra în posesia documentului solicitat. În plus, comunicarea între direcții și departamente ar trebui să fie cât mai eficientă, bazându-se pe instrumente informatice. În ceea ce privește departamentul achizițiilor publice,  este posibilă utilizarea unui soft care să permită centralizarea necesităților, urmărirea achizițiilor și implementarea contractelor.

 

  • Colectarea selectivă a deșeurilor

Protecția mediului este rareori o prioritate pentru administrația locală. Însă acest domeniu se află în strânsă legătură cu sănătatea și siguranța noastră, dar și cu confortul pe care ni-l dorim la noi acasă. Sălajul are nevoie de centre moderne de colectare și reciclare a deșeurilor. Pe de-o parte, trebuie implementat cât mai curând sistemul colectării selective a deșeurilor în gospodării, respectiv la entități private și publice. În acest sens, operatorii de colectare și tratare a deșeurilor ar trebui să demareze împreună cu autoritățile locale, campanii ample de informare și suport logistic cetățenilor. Pe de altă parte, Sălajul are nevoie de centre de colectare pentru deșeuri cum sunt: cartonul, electronicele și electrocasnicele, deșeurile vegetale, deșeurile rezultate din construcții, baterii, sticlă, mobilier, lemn, ambalaje Tetra Pak, plastic, textile și îmbrăcăminte. Acest proiect poate fi realizat și în varianta de parteneriat public-privat.

 

  • Promovare turistică cu specialiști

Un branding realizat cu profesionism ar putea face din Sălaj unul dintre cele mai atractive județe din regiunea N-V. Pilonii turismului sălăjean trebuie consolidați prin investiții în conservarea și restaurarea patrimoniului construit, prin promovarea patrimoniului natural și prin valorificarea gastronomiei specifice zonei.

 

Cosmina Cozma face parte din echipa care poate dezvolta Sălajul. Alianța USR PLUS crede că Sălajul se poate schimba. Stradă cu stradă. Om cu om. Faptă cu faptă. Dar asta nu va fi posibil dacă nu crezi și tu, împreună cu noi. Fiecare vot e o dovadă de credință, într-un viitor mai bun.

 

Vino la vot și arată că încă mai speri. Votează candidații Alianței USR PLUS la primăriile și consiliile locale și lista Alianței la Consiliul Județean Sălaj, poziția 9 pe buletinele de vot. Votează speranța și schimbarea!

 

Avem un singur tur și o singură șansă!  E vremea politicii făcute pentru oameni!

 

Pe 27 septembrie Ieși la vot și totul va fi bine!


Comandat de Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate Filiala Sălaj (parte a alianţei electorale “Alianţa USR PLUS”)

Cod unic de identificare AEP: 21200391

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj