Connect with us

FOTBAL

Sebastian Duma, doar rezervă la SCM Zalău


Unul dintre cei mai buni jucători de la SCM Zalău în sezonul trecut nu a prins primul 11 în cele trei jocuri disputate până acum. În partida de Cupă a intrat în repriza secundă, iar la partida de la Oradea a jucat doar în ultimele 10 minute, ca mai apoi în jocul cu Someşul Dej să nu prindă nici măcar un minut


Proiectul SCM Zalău a început şi cu câţiva sălăjeni în echipă, iar cel care a confirmat rapid a fost mijlocaşul Sebastian Duma. Crescut de FC Zalău, pentru care a şi debutat în Liga a III-a, Sebastian Duma s-a afirmat şi la SCM Zalău, iar în campionatul trecut a fost unul dintre cei mai promiţători jucători.

A fost titular de drept în sezonul trecut şi chiar a fost remarcat în mai multe jocuri, iar ca şi o răsplată, la finalul anului a fost premiat de DJST Sălaj, în cadrul galei laureaţii anului sportiv.

Situaţia s-a schimbat radical în acest an, iar în meciul din martie cu Unirea Dej a fost rezervă. Acest statut l-a avut jucătorul şi la începutul sezonului 2020 – 2021, din care s-au scurs deja trei jocuri. În jocul din Cupa României cu Sportul Şimleu a intrat în minutul 75 şi a reuşit să înscrie la loviturile de departajare, dar în meciul cu CA Oradea, Sebi Duma a prins doar 10 minute!

Cu Someşul Dej nu a apucat să bifeze nici măcar un minut, astfel că jucătorul a urmărit meciul de pe banca de rezerve, fără ca antrenorul să apeleze la serviciile sale.

“Sebastian Duma se pregăteşte şi cu siguranţă îi va veni rândul şi lui, însă nu poate să joace toată lumea.Şi în meciul trecut am fost influenţat de regula U21 şi U20, iar Sebi Duma nu se mai încadrează în această categorie. Criteriul vârstei îi dezavantajează pe unii jucători.  Dacă joacă Andrei Pop în poartă, atunci în teren puteam începe cu Sebastian Duma, cu Sebastian Culda sau cu oricine altcineva.Având în vedere că în meciul cu Someşul Dej a fost Bogdan Miron în poartă, automat din primul 11 a căzut unul dintre ei”, a explicat antrenorul Marius Paşca.

Sebastian Duma a împlint 21 de ani în luna august şi nu mai face parte din categoria jucătorilor sub liminta de vârstă, regulă impusă de FRF în Liga a III-a. “Sebi Duma se antrenează şi trebuie să fie pregătit, ca în momentul în care se va apela la el, să poată ajuta echipa. El a făcut meciuri bune acasă, însă problema lui a fost în deplasare.Tactica o facem în funcţie de adversar şi de ce jucători avem la dispoziţie”, a mai spus antrenorul.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL