Connect with us

FOTBAL

Liga a IV-a Sălaj cu 13 sau 14 echipe la start

În cadrul Adunării Generale Ordinare care a avut loc vinerea trecută, forul condus de Daniel Sabou a dezbătut mai multe subiecte în ce priveşte sezonul 2020 – 2021, care ar putea începe pe 11 octombrie, dacă autorităţile vor relaxa  măsurile de protecţie împotriva coronavirusului. Liga a IV-a ar urma să înceapă cu 13 sau 14 echipe la start, în timp ce Liga a V-a va fi structurată pe două Serii, Est şi Vest


Fotbalul amator aşteaptă de o bucată bună de timp o relaxare a măsurilor impuse de autorităţi în ce priveşte pandemia de coronavirus, însă veştile bune întârzie să apară.  Dacă Liga a II-a şi Liga a III-a s-au reluat de câteva săptămâni, Liga a IV-a şi Liga a V-a sunt mai greu de pornit, din cauza obligativităţii testării pentru coronavirus, tot la două săptămâni.

Federaţia Română de Fotbal s-a prezentat cu un set de măsuri la o discuţie cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii în ideea de a solicita anumite măsuri mai permisive în privinţa disputării jocurilor de amatori, dar aceste măsuri se lasă aşteptate.

Se aşteaptă noi veşti începând cu data de 1 octombrie, iar dacă acestea vor veni, atunci şi fotbalul judeţean îşi va putea relua activitatea.

Până una alta, AJF Sălaj a organizat vineri Adunarea Generală Ordinară, în care  s-a decis ca Liga a IV-a şi Liga a V-a să pornească la drum pe 11 octombrie. Asta în cazul unor măsuri de relaxare luate de autorităţi, prin care să nu mai fie obligatorie testarea echipelor pentru coronavirus.

La întâlnirea cu membrii afiliaţi s-au discutat mai multe subiecte şi cele mai importante au fost legate de componenţa celor două eşaloane. În Liga a IV-a au rămas locuri vacante, mai ales că şi Sportul Şimleu a promovat în Liga a III-a. Cum AJF Sălaj îşi doreşte  revenirea la formatul de 14 echipe, în acest eşalon au fost invitate mai multe grupări din Liga a V-a.

Au promovat Rapid Zimbor, ACS Bănişor Peceiu – echipe aflate pe primele locuri în serie la întreruperea campionatului, dar în Liga a IV-a au ajuns şi ocupanta locului 2 din Seria Vest – Venus Giurtelec, cât şi AS Juniorii Ip – formaţie aflată tocmai pe locul 5!?

Rapid Jibou, Dumbrava Gîlgău, AS Chieşd, Barcău Nuşfalău, AS Cosniciu, Ardealul Crişeni, Olimpic Bocşa, Silvania Cehu Silvaniei şi Someşul Someş Odorhei sunt celelalte participante în Liga a IV-a. S-a retras din competiţie AS Ileanda, care optează pentru Liga a V-a, şi sunt  doar 13 echipe înscrise până în momentul de faţă.

În aceste condiţii, oficialii de la AJF Sălaj încearcă să mai caute o echipă, astfel încât campionatul să înceapă cu un număr par de 14 formaţii. În cazul în care nicio grupare nu va dori să facă pasul la Liga a IV-a, campionatul va lua startul cu 13 echipe, astfel că în fiecare etapă, câte o echipă va sta.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 23 septembrie.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL