Connect with us

ARTE MARTIALE

SCM Zalău nu a participat la Naţionale de Karate Tradiţional de frica coronavirus

Secţia de karate de la SCM nu a participat la Campionatul Naţional din cauza coronavirus. Părinţii s-au temut să-şi lase copiii la această competiţie, astfel că debutul secţiei a fost amânat


Începând din această vară, Sport Club Municipal Zalău are şi secţie de karate tradiţional. Secţia a fost inaugurată recent, la întâlnire fiind prezenţi Ionel Ciunt – primarul municipiului Zalău, Nicolae Mărăndici – preşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional, Călin Marincaş – antrenorul secţiei de karate şi Marcel Ţîrle, directorul clubului.

La finalul săptămânii trecute, la Brăila a avut loc Campionatul Naţional de Karate Tradiţional pentru cadeţi, juniori, tineret şi seniori, competiţia fiind şansa debutului pentru karateka de la SCM Zalău.

Însă, situaţia din prezent este una specială, iar coronavirus crează panică în rândul cetăţenilor, fiind un virus periculos cu care nu este de joacă.

Tocmai de aceea, părinţii sportivilor de la secţia de karate nu au fost de acord cu participarea la această competiţie, astfel că şansa debutului secţiei în competiţiile oficiale a fost amânat.În prezent, la această secţie sunt legitimaţi 11 copii. În paralel, Călin Marincaş continuă activitatea  şi la clubul său, CS Seiko Zalău, acolo unde face pregătire şi iniţiere cu grupe de începători.

“Părinţii nu au fost de acord să mergem la competiţie, având în vederea situaţiei epidemiologice din ţară. Am vrut să mergem, mai ales că era prima competiţie pentru clubul SCM Zalău. Îmi pare rău că nu am mers la acest concurs, dar mă bucur că măcar putem să ne antrenăm, că altfel cred că eram deprimaţi. Nu este de joacă cu acest virus”, ne-a declarat Călin Marincaş – antrenorul secţiei de karate tradiţional de la SCM Zalău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE