Connect with us

ARTE MARTIALE

Genă de campioni. Ian şi Iris Bolduţ, AUR la Campionatul Naţional de Karate Kyokushin. FOTO – VIDEO

Cei doi sportivi legitimaţi la CS Vidalis Zalău au avut o comportare deosebită la competiţia ce a reprezentat o premieră pentru karate-ul kyokushin. Din cauza pandemiei de coronavirus, Campionatul Naţional din acest an s-a desfăşurat în aer liber… pe un teren de fotbal


Karate şi fotbal, două ramuri sportive care la prima vedere nu au nicio legătură comună, exceptând, poate, momentele în care spiritele se încing pe “dreptunghiul verde” şi fotbaliştii folosesc procedee de kumite. Totuşi, lăsând la o parte aceste comparaţii, să spunem că la finalul săptămânii trecute a avut loc o premieră în care cele două sporturi au legătură.

Astfel, terenul de fotbal din Livezeni, judeţul Mureş,  a găzduit la finele săptămâni trecute, Campionatul Naţional de Karate Kyokushin. La această competiţie, judeţul Sălaj a avut doi reprezentanţi. Este vorba despre Ian Bolduţ şi Iris Bolduţ, cei doi fiind legitimaţi la CS Vidalis Zalău, fiind antrenaţi de Cristian Bolduţ, nimeni altul decât tatăl lor.

Din cauza pandemiei de coroanvirus, la ediţia din acest an s-au desfăşurat doar probe de kata, contactul între sportivi fiind interzis. Competiţia a fost pentru toate vârstele, Ian participând la categoria 9 – 10 ani, în timp ce Iris s-a duelat cu sportivele de la categoria de vârstă 11 – 12 ani.

Deşi nu au putut avea o pregătire corespunzătoare în ultimele luni, cei doi sportivi au avut o comportare deosebită la Naţionale, reuşind să câştige medaliile de aur, spre satisfacţia antrenorului.

“Aceste rezultate mi-au confirmat faptul că bazele pe care le-am pus în anii aceştia au fost foarte bune. Evoluţia ambilor sportivi a fost bună, chiar dacă volumul de antrenament a fost mai redus în această perioadă. Cert este faptul că nivelul tehnic la care sunt copiii este unul foarte bun. La Ian, diferenţa dintre el şi ceilalţi sportivi a fost foarte mare. Iris a fost foarte emoţionată, dar a avut un comportament foarte bun şi asta mă bucură atât ca şi antrenor de sportiv, dar şi ca părinte, ca şi tată. Rămâne de văzut ce ne rezervă viitorul. Sperăm să putem ţine competiţii normale, ca să zic aşa, în sală, cu ambele probe ca să putem concura mai mulţi. Însă, una peste alta, a fost o experienţă utilă, pentru că sportivii au intrat din nou în febra concursurilor, aveau nevoie de sentimentele acestea”, ne-a declarat Cristian Bolduţ.

Să spunem că dacă situaţia epidemiologică va permite, în luna noiembrie ar urma să aibă loc Internaţionalele României, o puternică competiţie la care în trecut veneau sportivi din 6 – 7 ţări europene. Totodată, pentru luna decembrie este programată şi Cupa României, cele două competiţii fiind următoarele la care cei de la CS Vidalis ar participa. Rămâne de văzut ce se va întâmpla.

Campionatul European, Mondialul din Japonia, dar şi mai multe stagii de pregătire au fost anulate, astfel că Cristian Bolduţ rămâne rezervat în ce priveşte competiţiile următoare.

“Şi eu am fost invitat să particip ca instructor la mai multe stagii internaţionale, dar din cauza pandemiei, acestea au fost anulate. Asta este. S-a dat peste cap toată activitatea, dar pe de altă parte, înţelegi situaţia şi speri ca odată ce situaţia va permite, lumea să revină să se antreneze, să le lipsească atât de mult, încât să se bucure când revin”, mai spune antrenorul de la CS Vidalis Zalău.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 23 septembrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE