Connect with us

HANDBAL

Handbalul feminin şi noul sistem. În 2020 se joacă doar şase etape, toate în organizarea a trei turnee!

Deşi majoritatea echipelor sunt împotriva disputării etapelor sub formă de turnee, până la urmă Federaţia a apelat la această variantă şi pentru Liga Florilor


FRH a făcut o adresată la MTS, astfel încât meciurile să se desfăşoare după sistemul clasic, cu etape pe teren propriu şi în deplasare, dar nu a primit niciun răspuns în acest sens. MTS a dat însă acceptul că sezonul poate începe sub forma desfăşurării unor turnee, cu respectarea unui regim de cantonament şi izolare de 14 zile, dar şi două testări pentru COVID – 19, una înainte de cantonament şi cealaltă înainte de primul joc.

Deocamdată, aceast sistem cu turnee rămâne valabil, dacă nu cumva autorităţile vor decide unele relaxări începând cu 1 octombrie.
Oricum, Liga Florilor porneşte la drum abia în 14 octombrie, iar într-o singură zi va avea loc prima etapă, într-un oraş în care să permită disputarea tuturor meciurilor în condițiile impuse de MTS.

Federalii au întâmpinat dificultăţi în alcătuirea unui program pe termen scrut, dat fiind faptul că CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea mai au de jucat opt meciuri în Liga Campionilor, în acest an. În plus, urmează să intre în Europa Handball League, Dunărea Brăila şi Gloria Buzău, care vor juca tot la final de săptămână! Până la urmă s-au găsit puţine date în calendar şi prima etapă a fost programată pe 14 octombrie.

Deşi iniţial s-a stabilit ca Liga Florilor să înceapă în 7 octombrie s-a apelat la o nouă amânare, tocmai pentru că în perioada 4 – 8 octombrie are loc al doilea turneu la băieţi, astfel încât cele două turnee să nu se suprapună. Doar şase etape s-au programat în 2020 care se vor disputa pe parcursul a trei turnee.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL