Connect with us

Sporturi

Ioana Lung, finalista unui puternic turneu la Alba Iulia

Tenismena legitimată la Palatul Copiilor Zalău se antrenează intens la Transilvania Tenis Club, iar efortul depus la antrenamente dă roade la competiţiile oficiale. Ioana a trecut peste orice obstacol şi a ajuns până în finala categoriei de vârstă 18 ani a Cupei Universităţii


Ioana Lung este o puştoaica în vârstă de 15 ani, vârstă pe care a împlinit-o la data de 28 iunie. Este şefă de promoţie a Şcolii Gimnaziale “Gheorghe Lazăr”, a absolvit examenul capacităţii cu media 10 şi este şi o tenismenă de valoare şi care face cinste judeţului la fiecare competiţie la care participă.

Aşa s-a întâmplat şi la Alba Iulia, oraş ce a găzduit Cupa “Univeristăţii” la tenis de câmp. Deşi vârsta o recomandă să participe la categoria de vârstă 16 ani, Ioana şi-a luat inima în dinţi şi ştie că poate mai mult încă de pe acum. Astfel, sportiva a decis să participe la categoria de vârstă 18 ani şi a avut o comportare deosebită.

Ioana Lung se antrenează intens la Transilvania Tenis Club, unde beneficiază de gratuitate, iar munca depusă la antrenamente se vede şi în competiţiile oficiale. Chiar dacă încă este o puştoaică, Ioana dă dovadă de maturitate şi joacă de la egal la egal cu sportive mai în vârstă şi mai experimentate. Aşa s-a întâmplat şi la Cupa Universităţii de la Alba Iulia, acolo unde Ioana a avut un parcurs lung şi a fost oprită abia în finala competiţiei.

Fiind favorită numărul 2, sălăjeanca a beneficiat de primul tur liber, după care a trecut fără emoţii de Giula Muşat, sportivă pe care a învins-o în două seturi, pentru a accede în semifinalele competiţiei.

După un sec 6 – 0, 6 – 1, Ioana Lung a trecut şi de Teodora Buzner şi s-a calificat în finala competiţiei, acolo unde o aştepta Tania Munteanu, sportivă în vârstă de 18 ani, clasată pe locul 21 la această categorie de vârstă la nivel naţional. Chiar dacă cele două sportive sunt despărţite de trei ani şi multă experienţă, Ioana a ţinut piept adversarei, dar în cele din urmă victoria a aparţinut Taniei, sălăjeanca fiind nevoită să se mulţumească cu locul 2.

Ioana Lung va continua să se pregătească intens la Transilvania Tenis Club, acolo unde beneficiază de cele mai bune condiţii şi suntem convinşi că vor urma şi turneele câştigate la această categorie de vârstă.

Tot la Cupa “Universităţii” de la Alba Iulia a participat încă o sportivă din judeţul Sălaj. Este vorba despre Ana Carp, participantă la categoria de vârstă 12 ani. Asemeni Ioanei Lung, şi Ana Carp se antrenează la Transilvania Tenis Club, iar jocul sportivei cunoaşte o dezvoltare continuă.

Tenismena originară din Badon, comuna Hereclean, s-a oprit în faza sferturilor de finală, fiind învinsă greu de Gloria Pop, favorita numărul 4 la câştigarea competiţiei.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi