Connect with us

Ştiri din Sălaj

Cine este Andrea Ciortea, candidatul Alianței USR PLUS pentru Consiliul Local Zalău

Andrea Monica Ciortea – Suciu are 39 de ani, s-a născut, a crescut, trăiește și muncește în Zalău. Este avocat în Baroul Sălaj și practică această nobilă profesie de la absolvirea facultății, în anul 2004. În anul 2005 a absolvit cursurile de formare în profesia de mediator, iar în anul 2006 Institutul de Pregătire și Perfecționare a Avocaților de la București, precum și cursurile unui Masterat în drept civil. Colegii avocați au  ales-o consilier în cadrul Baroului Sălaj în anul 2015, devenind astfel unul dintre cei mai tineri consilieri din țară. În luna martie 2019, a fost aleasă prodecan al Baroului Sălaj, iar în iunie 2019 consilier al Uniunii Naționale a Barourilor din România.

 

Formația de jurist și viziunea pe care o are asupra administrației, anii de avocatură, întâlnirile cu fel și fel de oameni, fiecare cu problemele lui și nu în ultimul rând îndemnurile și suportul apropiaților au ajutat-o să iasă din zona confortabilă, dar în realitate profund păguboasă, a resemnării și s-a implicat în comunitate. Inițial civic, apoi politic. În 2018 s-a alăturat comunității Ro100 Zalău, apoi a făcut pasul spre politică și s-a înscris în PLUS, făcând parte din Grupul de inițiativă județeană. Din iulie 2019 face parte din Biroul Județean PLUS Sălaj, ca responsabil cu strângerea de fonduri. S-a implicat politic împreună cu soțul ei, pentru că își doresc un viitor mai bun pentru fiul lor, iar acest deziderat poate deveni realitate numai cu ajutorul unor oameni onești, care decid să se implice, muncind împreună, cu bună-credință.

 

“ Cred că este momentul să trecem de la o campanie bazată pe promisiuni – așa cum am văzut în ultimii 30 de ani – la o campanie bazată pe un proiect concret, care să răspundă nevoilor unei comunităţi mici, precum a noastră.Am ales să candidez pentru poziția de consilier local deoarece îmi doresc un oraș în care serviciile publice să fie decente, un oraș în care să fie implementate proiecte adecvate de investiții și pentru că îmi doresc să fac parte dintr-o administrație care să aibă ca prioritate creșterea calității vieții cetățenilor. Cred că experiența dobândită în cei 15 ani de avocatură mă va ajuta în acest sens.”

 

Andrea este unul dintre promotorii activi ai ideii de „oraș atractiv pentru tineri” – asta  presupune acces la educație și sănătate de calitate, la un transport public optim, la un mediu înconjurător sănătos și sigur, la joburi bine plătite și la viață socială diversă. Și acestea se pot realiza doar cu politici publice implementate de o administrație deschisă în această direcție.

 

Andrea mai crede, de asemenea , că, așa cum  fiecare om are garantat prin lege dreptul la apărare, tot așa ar trebui să aibă dreptul la o administrație care să pună pe primul loc cetățeanul. Iar pentru a răspunde nevoilor reale ale comunității, eficienţa, responsabilitatea şi transparenţa trebuie să reprezinte principii de bază care să guverneze activitatea întregii administrații locale. În cazul transparenței documentelor publice, propune realizarea unei secțiuni Transparență, pe site-ul Primăriei Zalău, care să prezinte toate documentele publice ale Primăriei și companiilor sau instituțiilor subordonate. Azi documentele publice sunt pe site-uri și în secțiuni diferite, greu de găsit și consultat.

 

“ Cred că este nevoie să aducem oameni buni, nu doar în politică, ci și în administrație, unde să gestioneze cu folos resursele publice și văd ca un prim pas, absolut necesar, formarea unei echipe competente și funcționale; o echipă pregătită înseamnă o administrație funcțională și în cele din urmă un oraș european. Am să militez pentru o administrație transparentă, accesibilă cetățenilor. În acest scop cred că este nevoie de o comunicare mai eficientă, țintită spre cetățeni și făcută cu scopul de a-i determina să se implice activ în deciziile care privesc orașul, precum și cu scopul de a-i informa despre stadiul în care se află proiectele de interes local”.

 

Dacă doriți oameni profesioniști și de calitate în Consiliul Local Zalău, pe 27 septembrie votați lista propusă de Alianța USR PLUS Sălaj, poziția 10 pe buletinele de vot!

 

Comandat de Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate Filiala Sălaj (parte a alianţei electorale “Alianţa USR PLUS”)

Cod unic de identificare AEP: 21200391

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj