Connect with us

FOTBAL

FOTO. Veşti importante pentru fotbalul mic din Sălaj. A fost stabilită data la care ar putea începe noul sezon

În cadrul Adunării Generale Ordinare a AJF Sălaj s-au dezbătut mai multe subiecte, însă, fără doar şi poate, cel mai interesant a fost cel a datei la care ar putea începe noul sezon. La propunerea preşedintelui Daniel Sabou, s-a stabilit ca în data de 11 octombrie să se reia campionatele judeţene, desigur, dacă şi situaţia epidemiologică va permite asta


Vineri după amiază, la Hotelul Transilvania din Zalău, a avut loc Adunarea Generală Ordinară a AJF Sălaj. S-au discutat subiecte precum data reluării campionatelor, structura acestora, dar şi afilieri şi dezafilieri.

În cadrul adunării de vineri, Ioan Gurzău, Andrei Cristian Traian şi Mihai Gâlgău au fost desemnate persoanele cu calitate de scrutatori, în timp ce Florin Morar, Dan Lucaciu şi Mircea Gui au fost persoanele desemnate pentru întocmirea procesului verbal.

De la vorbe s-a trecut direct la fapte, sau la voturi şi în cele din urmă s-a aprobat prin unanimitate de voturi dezafilierea cluburilor Luceafărul Bălan, Someşul Letca, Flacăra Halmăşd şi Sporting Zalău.

Totodată, a fost aprobată cu unanimitate de voturi afilierea cluburilor SCM Zalău, Inter Cizer, AS Barcău Tusa, ABBA Jibou şi ACS Bănişor Peceiu.

Însă, cel mai aşteptat subiect a fost cel al datelor de debut al noului sezon. Fotbalul mic din Sălaj a intrat într-o pauză forţată încă din luna martie din cauza pandemiei de coronavirus, iar de atunci şi până în prezent cu toţii s-au întrebat când va începe campionatul, întrebare la care nici acum nu putem avea un răspuns concret.

Sigur, la Adunarea Generală de vineri s-a stabilit ca data la care să înceapă competiţiile judeţene să fie 11 octombrie. Asta doar în cazul în care şi situaţia epidemiologică va permite.

Pentru noul sezon, s-a votat şi schimbarea formatului campionatelor. Prin urmare, în Liga a IV-a vor fi 14 echipe, în timp ce Liga a V-a a revenit la formatul cu două serii. Seria Est va fi alcătuită de 14 echipe, în timp ce în Seria Vest sunt 16 echipe.

O altă decizie important în ceea ce priveşte noul sezon este mărirea baremelor de arbitraj la Liga a IV-a şi Liga a V-a seniori, cu 20 de lei net/arbitru.

Nu în ultimul rând, s-a aprobat în unanimitate ca perioada de transferuri să se încheie pe data de 5 octombrie, sau până cu 48 de ore înainte de startul sezonului competiţional, dacă acesta începe după data de 11 octombrie.

“A fost o plăcere deosebită să ne revedem după o lungă pauză cu delegaţii echipelor. O întâlnire constructivă şi benefică, unde am observat că lumea e avidă de fotbal. Aşteptăm cu încredere şi optimism deciziile oficialităţilor care să permită reluarea competiţiilor la fotbalul amator. Până atunci, vă dorim tuturor multă sănătate şi să ne revedem cu bine cât mai repede”, transmite conducerea AJF Sălaj.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 23 septembrie.

Sursa foto: AJF Sălaj

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL