Connect with us

Ştiri din Sălaj

Cine este Marcel Cosma, candidatul Alianței USR PLUS pentru Consiliul Județean Sălaj

Marcel Cosma  este  de profesie inginer, are 48 de ani, este căsătorit și tatăl unui băiat. E din Zalău, a terminat Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Facultatea Construcții de Mașini, la Cluj, și are un master în “conducerea cu calculatorul a mașinilor unelte și sistemelor integrate de mașini”. 

În prezent conduce o companie locală din domeniul agricol și comerț cu armături industriale. O companie care are în plan dezvoltarea în domeniul stocării și procesării produselor rezultate.  În același timp este și secretar general în Biroul Județean PLUS Sălaj.

 

Compania pe care o conduce Marcel, în calitate de director, administrează aproximativ 1.200 hectare de teren agricol din Sălaj. Majoritatea terenurilor redate circuitului agricol după ce timp de 20 de ani nu au mai fost întreținute sau cultivate. Are o echipă de profesioniști și un parc auto cu utilaje agricole performante.

“Am ajuns să facem agricultură în 2012, când am arendat prima suprafață de 6 hectare de teren. L-am cultivat cu utilaje inchiriate, am obținut o recoltă bună și am avut curaj să dezvoltăm afacerea în continuare. Eram nou în business și am fost într-o vizită de lucru în Germania, la o firmă mare de utilaje agricole. Acolo am condus prima dată un tractor performant. Am știut instant că de asta avem nevoie ca să ne dezvoltăm afacerea și că agricultura românească performantă se va putea face doar cu utilaje performante. Pe care, din păcate, economia noastră nu le mai produce intern, iar statul nu ajută cu subvenționarea dobânzilor pentru credite cu care să poată fi achiziționate acestea. De aceea vorbim, în majoritatea cazurilor, de agricultură de subzistență”.

Marcel Cosma poate veni în Consiliul Județean cu expertiză pe partea de antreprenoriat și agricultură performantă.

“Pe partea de antreprenoriat cred că susținerea investitorilor, care să creeze locuri de muncă bine plătite, este principala direcție pe care trebuie marșat. Asta va atrage după sine dezvoltare pe toate flancurile.  Cred că, în această idee,este vital un parc industrial și tehnologic pentru firmele de servicii și industriile contemporane. In acest sens susțin crearea Zonei Metropolitane Zalău, pentru asigurarea unei dezvoltări integrate și durabile a orașului și a zonelor învecinate. Voi sprijini și încuraja organizarea de întâlniri regulate cu mediul de afaceri, pentru identificarea problemelor reale cu care se confruntă antreprenorii sălăjeni și găsirea de soluții concrete pentru sprijinirea acestora.

Pe partea de agricultură performantă: cred că este foarte importantă înființarea unui department la nivelul Consiliului Județean, care să identifice nevoile, să facă partea de informare, să asigure asistență de specialitate și să vină cu soluții și programe pentru agricultorii care vor să dezvolte agricultura performantă, sau pentru cei care vor să păstreze linia micilor ferme de familie. Și să armonizeze și în teren cele două entități, pentru o dezvoltare cât mai armonioasă. Tot în sprijinul dezvoltării agricultorilor sălăjeni, va fi nevoie de asigurarea cadrului legal pentru comasarea parcelelor agricole, de încurajarea și promovarea produselor agricole locale, de investiții în infrastructura din mediul rural. Un alt lucru foarte important este și o presiune constantă pentru crearea cadrului legislaltiv privind despăgubirea pentru pagubele produse culturilor agricole și silvice de animalele sălbatice, în special de porcii mistreți.”

Dacă doriți profesioniști și oameni de calitate în Consiliul Județean Sălaj, pe 27 septembrie votați lista propusă de Alianța USR PLUS, poziția 9 pe buletinele de vot!

 

Comandat de Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate Filiala Sălaj (parte a alianţei electorale “Alianţa USR PLUS”)

Cod unic de identificare AEP: 21200391

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj