Connect with us

Ştiri din Sălaj

Cum vor vota persoanele cu temperatură peste 37.3°C

În acest an, alegerile locale ce vor avea loc în 27 septembrie se vor desfăşura altfel, în contextul pandemiei de coronavirus


Ne mai despart doar 10 zile până când vor avea loc alegerile locale. Candidaţii se află pe ultima sută de metri în campania electorală şi fiecare îşi prezintă proiectele cu care vor să contribuie la dezvoltarea UAT-urilor.

Însă, având în vedere situaţia epidemiologică, alegerile din 27 septembrie se  vor desfăşura într-un mod special. Ministrul Sănătăţii a ţinut să precizeze ce se va întâmpla cu candidaţii care se prezintă la urnele de vot, având o temperatură de peste 37,3 grade.

Aceştia vor putea vota, însă, o vor face într-un mod special.

”V-am spus că va fi o lună de foc, care va începe prin măsuri de revenire la normalitate, redeschiderea restaurantelor, începutul şcolii, alegerile de pe 27 septembrie. Am avut un ordin comun cu MAI tocmai pentru a explica desfăşurarea şi normele de aplicat în campanie electorală. Acum avem un ordin comun care stabileşte acele norme din ziua alegerilor. Ţin să menţionez situaţii deosebite, în care alegătorul vine şi prezintă la triaj temperatură peste 37,3. El este prioritar şi va merge către o urnă şi cabină de vot dedicată. Se alege una din urne şi va deveni din acel moment urnă şi cabină de vot dedicată, pentru cei care prezintă simptome sau febră. Se va dezinfecta după fiecare participant. Urna mobilă va merge întâi la cei care au patologie non-COVID, urmând secundar cei care se află în izolare sau în carantină”, a spus Nelu Tătaru – ministrul Sănătăţii.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj