Connect with us

Fără categorie

VIDEO. Tiberiu Marc şi Ionel Ciunt, supăraţi pe Guvernul Orban

“Municipiul Zalău valorează zero în ochii guvernului liberal. Zero este suma pe care municipiul Zalău a primit-o de la Guvernul PNL”, a spus Ionel Ciunt.


Miercuri dimineaţa, la sediul Partidului Social Democrat din Zalău, a avut loc o conferinţă de presă susţinută de liderii judeţului şi municipiului Zalău.

Tiberiu Marc – preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj şi Ionel Ciunt – primarul municipiului Zalău au prezentat banii pe care judeţul Sălaj i-a primit din partea Guvernului Orban, adică ZERO lei.

Clientela politică a fost favorizată de Guvernul PNL și la ultimele alocări de sume din Fondul de rezervă bugetară. Numai 𝗨𝗡𝗘𝗟𝗘 unități administrativ teritoriale, care convin celor aflați la guvernare, au beneficiat de acești bani.

Nu o zicem noi, ci documentul emis de Guvern, din care reiese că din 61 de primării din Județul Sălaj, numai 60 au beneficiat de sume de la Guvern. Primăria Municipiului Zalău, primărie reședință de județ, 𝗡𝗨 a primit niciun leu, situație în care se află și Consiliul Județean Sălaj.

Din totalul sumei alocate – 28.277 mii lei❗️, situația este următoarea:
▪️ 21 de primării conduse de primari PSD 🔸 procent de alocare 18,3 la sută 🔹 valoare totală 5.200 mii lei
▪️ 21 de primării conduse de primari PNL 🔸 procent de alocare 41,2 la sută 🔹 valoare totală 11.650 mii lei
▪️ 14 primării conduse de primari UDMR 🔸 procent de alocare 30,2 la sută 🔹 valoare totală 8.557 mii lei
▪️ 5 primării conduse de primari independenți (susținuți de PNL) 🔸 procent de alocare 10,1 la sută 🔹 valoare totală 2.870 mii lei.

Chiar dacă această sumă a fost alocată după preferințe, la nivelul Municipiului Zalău solicităm Guvernului PNL să-și plătească datoriile legale pentru:

– Indemnizația persoanelor cu handicap – respectiv 4.107 mii lei, pe care, legal, Guvernul îi datorează bugetului local.

– Învățământ – decontarea sumelor alocate pentru investițiile și materialele de protecție sanitară achiziționate în vederea asigurării măsurilor de protecție. Suma totală alocată de Primăria Municipiului Zalău pentru reparații capitale, reparații curente, igienizare, achiziție de spații educaționale mobile, echipamente de protecție sanitară și lucrări de cablare a rețelei de internet în toate sălile de clasă este de 2.362 mii lei.

– Centrul Județean de Excelență – respectiv 586 mii lei, suma alocată de Primăria Municipiului Zalău pentru funcționarea Centrului, sumă care, din noiembrie 2019, trebuia să fie asigurată din bugetul Ministerului Educației și Cercetării.

(P.)

 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Fără categorie