Connect with us

Ştiri din Sălaj

#Marcaîncaresepoate – Ioan Şumălan şi PNL continuă dezvoltarea comunei Marca

Ioan Şumălan se află la primul mandat ca primar al comunei Marca, iar în aceşti patru ani, edilul liberal a reuşit să iniţieze şi să ducă la bun sfârşit proiecte importante pentru comunitate.

Astfel, a fost extinsă reţeaua de alimentare cu apă în satele Porţ, Leşmir şi Şumal, a fost modernizat iluminatul public în localităţile Marca, Porţ şi Leşmir, s-a realizat un sistem de încălzire la Căminul Cultural din localitatea Porţ şi au fost reabilitate terenul fotbal în localitatea Şumal şi capela mortuară în localitatea Marca.

De asemenea, primăria a reuşit atragerea de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană pentru achiziţionarea unui buldoexcavator şi a unei autoutilitare.

Demn de menţionat este şi că autorităţile locale s-au îngrijit ca elevii Şcolii Gimnaziale nr. 1 Marca să înceapă noul an şcolar cu tablete noi.

Un alt proiect important pentru locuitorii din Marca a fost cadastrarea gratuită a terenurilor, Comuna Marca fiind prima comună din judeţul Sălaj care a reuşit să finalizeze lucrările de întăbulare gratuită a imobilelor cuprinse în mai multe sectoare cadastrale.

Ioan Şumălan este primarul care a reuşit să atragă finanţări nerambursabile de peste 45 milioane lei, pentru comunitatea pe care o reprezintă. Urmare a acestor finanţări, precum şi a fondurilor provenite din bugetul local, în Comuna Marca se implementează în prezent o serie de proiecte:

♦Realizare Reţea de canalizare şi statie de epurare şi alimentare cu apă în localitatea Marca
♦ Modernizarea sistemului de iluminat public în localitatea Şumal
♦ Realizarea lucrărilor de cadastrare gratuită
Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Căminului Cultural din localitatea Marca
♦ Instalare WI-Fi gratuit în comuna Marca
♦ Construire sistem de producere energie regenerabilă (cu panouri fotovoltaice) la sala de sport din localitatea Marca
♦ Reabilitare Cămin Cultural vechi din localitatea Şumal
♦ Modernizarea sistemului de supraveghere video în Comuna Marca
♦Construire capele mortuare în localităţile Leşmir şi Şumal
♦Modernizare drumuri şi străzi în Comuna Marca

Ioan Şumălan şi liberalii din Marca abordează cu proiecte ambiţioase şi viitorul mandat. Dintre acestea, cele mai importante se referă la Extinderea reţelei de canalizare şi realizarea branşamentelor în localităţile Porţ, Leşmir şi Şumal şi Înfiinţare reţelei de distribuţie a gazelor naturale în toate localităţile Comunei Marca.

Alte proiecte importante pe care echipa liberală le au în vedere se referă la Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Căminului Cultural din localitatea Porţ, Construirea unui Cămin Cultural nou în localitatea Şumal, Construirea unor terenuri de sport în localităţile Marca şi Porţ, Construirea unei capele mortuare în localitatea Porţ, Modernizarea drumurilor comunale, străzilor şi drumurilor agricole din Comuna Marca, Construirea/Modernizarea trotuarelor în toate localităţile Comunei Marca.

Nu în ultimul rând, Ioan Şumălan şi echipa PNL îşi propun să facă demersurile necesare pentru Exploatarea resurselor de apă termală din localitatea Şumal şi Amenajarea cursului de apă al Văii Marca.

“Rezultatele muncii noastre sunt vizibile şi vreau să le mulţumesc tuturor locuitorilor comunei Marca pentru sprijinul lor. Sunt convins că împreună, cu sprijinul lui Dinu Iancu Sălajanu, viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj, şi al domnului ministru Bode, comuna noastră va continua să se dezvolte şi în următorii patru ani, declară Ioan Şumălan” spune Ioan Şumălan – primarul comunei Marca

Comandat de: Partidul Național Liberal, filiala Sălaj
Cond Unic de Identificare AEP: 21200012

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj