Connect with us

HANDBAL

Dacia Mioveni, Crişul Chişineu-Criş, Activ Ploieşti şi CSM Galaţi au promovat în Liga Naţională

Întreg sistemul competiţional a fost dat peste cap din cauza pandemiei de coronavirus. Nu a mai retrogradat nicio echipă, iar  în prima ligă au promovat patru grupări.

De fapt patru echipe au şi mai rămas în cursa turneului de promovare, care nu se va mai juca, dat fiind faptul că sunt suficiente locuri libere.

În ce priveşte campionatul cu 16 echipe, managerul de la HC Zalău este de părere că nu va putea fi dus la capăt de mai multe grupări, din cauza problemelor financiare care vor apărea în mod special din cauza pandemiei.

“În condiţiile în care au rămas aceste patru echipe, consider că era bun un turneu de baraj, la finalul căruia să promoveze două echipe. Era bine să fi rămas la sistemul cu 14 echipe, dar vom începe cu 16 echipe campionatul şi vor retrograda ultimele patru. Sunt patru etape în plus, ceea ce înseamnă cheltuieli în plus pentru echipe. În opinia mea, probabil vom rămâne 12 – 13 echipe după luna ianuarie”, spune Gheorghe Tadici.

Dacia Mioveni, Crişul Chişineu-Criş, Activ Ploieşti şi CSM Galaţi sunt cele patru grupări care au făcut pasul în Liga Naţională.

Federaţia va mai organiza o tragere la sorţi pentru ca echipele să îşi afle ordinea promovării, astfel încât  să îşi poată cunoaşte şi programul competiţional din campionatul 2020 – 2021.

 


Cum arată noul calendar propus de FRH, pentru meciurile din 2020:

Etapa 1: 7 – 8 octombrie

Etapa 2: 14 – 15 octombrie

Etapa 3: 21 – 22 octombrie

Etapa 4 – 5: 29 – 30 octombrie

Etapa 6 – 7: 1 – 3 noiembrie

Etapa 8: 11 – 12 noiembrie

Etapa 9: 18 – 19 noiembrie


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL