Connect with us

Ştiri din Sălaj

Doi șoferi au călcat pe bec. S-au urcat la volan fără permis de conducere


Doi șoferi tineri din județul Sălaj au fost identificați de polițiști la volan fără a avea dreptul de a conduce, respectiv fără a avea actele asupra sa


La data de 13 septembrie, ora 01.45 agenții de poliție, din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Hida,  aflându-se in exercitarea atribuţiilor de serviciu, au procedat la oprirea regulamentară a unui autoturism cu nr. de circulatie provizoriu, care circula pe DN1G Chendrea, la intersecţia cu DC 52A, pe raza localității Chendrea, comuna Balan, jud. Sălaj. În  urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, bărbatul de 27 de ani aflat la volanul acestuia  nu  era deţinător de permis de conducere, pentru nicio categorie. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,16 mg/l alcool pur, în aerul expirat.

S-a întocmit proces verbal de constatare a infracţiunii flagrante, iar cercetările continuă cu autorul în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de„ Conducerea  unui vehicul fara permis de conducere ”, faptă prevăzută și pededepsită de articolul 335 aliniatul 1 din Codul penal.

 

Tot în data de 13 septembrie, orele 02:00, pe Strada Elena Pop din municipiul Zalău, poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publica Zalau, şi Biroul Rutier Zalău au  identificat în trafic un autoturism condus  de un tânăr  de 23 de ani domiciliat în Zalău, care nu  deţinea  permis de conducere valid.  În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat valoarea de  0,44 mg/l alcool pur, în aerul expirat, acesta fiind condus la UPU Zalau, pentru recoltarea de probe biologice de sânge.

S-a intocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de “ Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, fără a poseda permis de conducere şi sub influența  băuturilor alcoolice”,  fapte prevăzute de articolul 335 aliniatul 1 şi 336 aliniatul 1. din Cod Penal, cu aplicarea art 38 Cod Penal.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj