Connect with us

HANDBAL

Campionatul de handbal feminin începe doar în octombrie?!


Iniţial Liga Naţională trebuia să pornească la drum pe 27 august, însă a fost amânată pentru începutul lunii septembrie. Din cauza restricţiilor care încă mai sunt în vigoare, FRH a propus ca primele partide din campionatul de handbal feminin să aibă loc în perioada 7-8 octombrie. Decizia finală se va lua luni, în Consiliul de Administraţie


După o pauză de şase luni, în România s-au jucat din nou meciuri de handbal. Sportul de pe semicerc a fost pornit la finalul săptămânii trecute, cu jocurile restante din Cupa României la feminin, ediţia 2019 – 2020.

În această săptămână este programat şi turneul Cupei la handbal masculin, după care va avea loc şi turneul de promovare în Liga Zimbrilor. În schimb, turneul de promovare în Liga Florilor nu se va mai disputa. Asta după ce au mai rămas patru echipe şi toate au loc în prima ligă!

A mai rămas de pornit Liga Naţională feminină, campionat care în mod normal trebuia să ia startul pe 27 august. În baza primei programări, deja s-ar fi disputat trei etape, însă campionatul de handbal feminin a suferit deja mai multe amânări.

Primele meciuri s-au amânat pentru începutul lunii septembrie, dar din cauza restricţiilor care încă mai sunt în vigoare, primul eşalon de handbal feminin nu va începe nici în aceste zile. Federaţia a avut o altă rundă de discuţii cu reprezentanţii echipelor şi le-a comunicat că intenţionează să înceapă competiţie la început de octombrie.

 Doar nouă etape în 2020!

În noua propunere a Federaţiei, campionatul Ligi Naţionale ar urma să înceapă în perioda 7 – 8 octombrie cu meciurile din etapa 1.

Etapele sunt programate la mijloc de săptămână şi din câte se pare s-a apelat la această variantă tocmai pentru a nu afecta programul celor de la CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea care la finalul fiecărei săptămâni, joacă în grupele Ligii Campionilor. Cele două echipe îşi încep aventura europeană chiar în acest weekend, CSM Bucureşti urmând să joace acasă cu Metz, în timp ce SCM Rm. Vâlcea se va deplasa în Franţa, la Brest.

Până la primele meciuri oficiale din campionat, CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea vor avea deja trei jocuri în grupele Ligii Campionilor, urmând să aibă un program mult mai încărcat din luna octombrie cu câte două meciuri oficiale pe săptămână.

Federaţia a propus ca în 2020 să se dispute doar 9 etape din Liga Naţională, iar patru runde vor fi comasate, în perioada 29 octombrie – 3 noiembrie, când cel mai probabil se va juca sub forma de turneu.

Există posibilitatea să fie programată şi etapa a X-a tot în 2020, dar o decizie finală va fi luată luni, când are loc Consiliul de Administraţie al FRH. Oricum, campionatul va trebui întrerupt în jurul datei de 20 noiembrie, pentru a face loc pregătirii echipei naţionale, care în luna decembrie urmează să participe la Campionatul European.

În primele nouă etape, HC Zalău urmează să joace cu Minaur Baia Mare, Gloria Bistriţa, Dunărea Brăila, CSM Bucureşti, Măgura Cisnădie, “U” Cluj, SCM Craiova, cât şi cu două dintre echipele nou-promovate.

Cum arată noul calendar propus de FRF, pentru meciurile din 2020:

Etapa 1: 7 – 8 octombrie

Etapa 2: 14 – 15 octombrie

Etapa 3: 21 – 22 octombrie

Etapa 4 – 5: 29 – 30 octombrie

Etapa 6 – 7: 1 – 3 noiembrie

Etapa 8: 11 – 12 noiembrie

Etapa 9: 18 – 19 noiembrie

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL