Connect with us

Ştiri din Sălaj

Măeriște în care #sepoate – Vasile Lazăr și echipa PNL continuă proiectele pentru dezvoltarea comunei

Vasile Lazăr, alături de echipa PNL Măeriște a reușit, în ultimii ani, să ducă la bun sfârșit o serie de proiecte importante pentru comunitate, proiecte realizate cu finanțare europeană, prin programe guvernamentale sau din bugetul propriu.
În privința infrastructurii de transport, au fost asfaltate drumurile DC 98 Criştelec (4 km), DC 99 Mălădia (3,5 km), DC 105 Giurtelecu Şimleului (1,5 km) şi străzile din comună în proporţie de 86%. Totodată, s-a lucrat la două poduri rutiere peste râul Crasna, în localitatea Măerişte şi Giurtelecu Şimleului.

Nici domeniul cultural-educativ, sportiv şi recreativ nu a fost ignorat de edilul liberal. Astfel, a fost construită o grădinița în Giurtelecu Şimleului, au fost reabilitate școlile din comuna Măerişte, s-a construit căminul cultural în Giurtelecu Șimleului, iar cele din Măeriște, Uileacu Șimleului, Criștelec și Doh au fost reabilitate. O sală de sport în Măerişte, precum și terenuri de sport în Giurtelecu Şimleului, Uileacu Şimleului şi Criştelec au fost, de asemenea, amenajate.

Pentru cei mici, administrația locală a construit spații de joacă în Măerişte, Giurtelecu Şimleului, Uileacu Şimleului şi Criştelec, iar în Măeriște a fost construit sediul Centrului de Informare Turistică.

Iluminatul public a fost modernizat prin implementarea tehnologiei LED, iar pentru locuitorii din Doh au fost executate patru foraje la mare adâncime. De asemenea, cu finanțare europeană, au fost achiziționate un
buldoexavator și lama de deszăpezire.

Actualmente, sunt în curs de implementare o serie de alte proiecte deosebit de importante pentru locuitorii comunei precum alimentare cu apă în comuna Măerişte şi reţele de distribuţie în satele Măerişte, Giurtelecu Şimleului, Criştelec, Uileacu Şimleului , Doh, Mălădia (fază de licitaţie pentru execuţie), urmând, firesc, reţeaua de canalizare în comuna Măerişte.

S-au făcut demersuri pentru modernizare străzi, iar finanţarea este deja aprobată prin Ordinul Ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

În satul Mălădia este modernizat și extins Căminul Cultural (lucrare în execuție), iar prin finanțare europeană va fi implementat proiectul WI-FI pentru accesul gratuit la internet.

Pe termen mediu, Vasile Lazăr și echipa PNL, își mai propun să implementeze proiectul de alimentare cu gaz în satele comunei Măerişte (în cadrul Asociaţiei A.D.I. Barcăul , care cuprinde comunele Nuşfalău, Marca, Valcău de Jos, Boghiş, Plopiş, Bănişor, Ip, Camăr, Carastelec, Măerişte), precum și asfaltarea drumurilor de exploataţie agricolă în toate satele aparţinătoare comunei Măerişte. Pentru aceste proiecte există deja depuse solicitări de finanțare.

“Le sunt profund recunoscător locuitorilor comunei Măeriște pentru sprijinul si încrederea de până acum! Am realizat împreună lucruri frumoase în toate satele comunei și îmi doresc ca acest parteneriat onest să-l continuăm și în perioada următoare ! Le mulțumesc anticipat acelora care, la alegerile din 27 septembrie, mă vor mandata, prin vot, pentru a rămâne în serviciul lor, la primărie! Continuăm împreună!”, declară Vasile Lazăr, primarul comunei Măeriște.


Comandat de: Partidul Național Liberal, filiala Sălaj

Cond Unic de Identificare AEP: 21200012

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj