Connect with us

Ştiri din Sălaj

Primăria Hereclean acordă atenţie sporită şcolilor


După ce a finalizat proiectul de reabilitare şi modernizare a şcolii din Dioşod, administraţia locală s-a apucat de treabă i la alte instituţii de învăţământ. La şcoala din Hereclean se lucrează la împrejumirea curţii cu un gard nou, iar la şcoala din Guruslău s-au renovat patru săli de clasă


Pe lângă investiţiile din infrastructură, pentru Primăria şi Consiliul Local Hereclean, sistemul educaţional a reprezentat o prioritate. Chiar dacă numărul elevilor şi preşcolarilor are o tendinţă de scădere, administraţia locală a ţinut să investează în  educaţie şi a reabilitat şcoala din Dioşod. Clădirea a fost modernizată cu fonduri guvernamentale, astfel că printr-un proiect pe PNDL II, pentru această lucrare s-au alocat aproximativ 1,3 milioane de lei.

Procesul de modernizare s-a terminat în acest an, iar la începerea noului an şcolar, elevii vor păşi într-o clădire modernă. În această perioadă, cu bani de la bugetul local, Primăria lucrează la alte două şcoli. Astfel, la şcoala Hereclean se reface  gardul şi porţile de acces, lucrare pentru care s-a alocat 150.000 de lei de la bugetul local.

Tot cu bani de la bugetul local se renovează patru săli de clasă la şcoala din Guruslău, cât şi holul clădirii, pentru ca elevii să aibă condiţii mai bune la începerea noului an şcolar. Anul şcolar 2020 – 2021  începe în condiţii speciale din cauza pandemiei de coronavirus, iar pentru protecţia elevilor împotriva noului virus, Primăria Hereclean a alocat 14.000 de lei pentru achiziţionarea măştilor şi a mănuşilor. Aceste materiale au fost achiziţionate cu bani de la bugetul local şi asigură necesarul pentru o lună de zile, dar administraţia locală va aloca şi alţi bani pentru cumpărarea acestor materiale.

Fiindcă sezonul rece se apropie, deja Primăria a aprovizionat toate şcolile cu material lemnos.

”Avem grijă ca anul şcolar să înceapă în condiţiile cele mai bune, iar elevii să poată beneficia de măşti şi de dezinfectant. Vom mai aloca bani şi în următoarele luni pentru astfel de materiale. Ne bucurăm că în noul an şcolar, elevii din Dioşod vor avea parte de condiţii bune la şcoala care recent a fost renovată. Lucrăm acum la şcoala din Hereclean, iar la Guruslău se renovează patru săli de clasă”, spune Dobrai Francisc – primarul comunei Hereclean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj