Connect with us

DIVIZIA A1

SCM Zalău îşi îndreaptă atenţia spre juniorii de la Academia de Volei “Marius Lazăr”


La antrenamentele echipei din Divizia A1 participă şi câţiva juniori din cadrul academiei pe care o deţine antrenorul secund de la SCM Zalău, astfel că pe viitor, conducerea intenţionează să promoveze cât mai mulţi juniori la echipa de seniori


SCM Zalău a început pregătirile pentru Divizia A1 de mai bine de trei săptămâni, însă deocamdată antrenorii Sorin Pop şi Marius Lazăr nu au la dispoziţie toţi jucătorii. Cu toate acestea, antrenamentele pot decurge normal, deoarece la pregătire au fost chemaţi şi câţiva juniori talentaţie de la Academia de Volei “Marius Lazăr”.

Sunt juniori care au 15 – 16 ani, astfel că nu poate fi vorba ca ei să poată juca la nivelul Diviziei A1 încă de pe acum, însă ei au ocazia să se pregătească în compania unor voleibalişti cu experienţă, de la care au numai de învăţat.

“Avem la fiecare antrenament juniori de la Academia lui Marius Lazăr. Sunt prezenţi câte 2 – 3 copii, iar pentru ei este important că au ocazia să se antreneze cu noi şi au contact  cu echipa de seniori”, spune Adrian Feher, managerul secţiei de volei de la SCM Zalău.

SCM Zalău mai trebuie să legitimeze un jucător sub 23 de ani,  care potrivit regulamentului va trebui folosit în 20 de  seturi în decursul unui sezon. Pentru acest transfer, conducerea nu se stresează prea tare, fiindcă în cazul în care nu va reuşi să găsească un jucător bun, va legitima un junior de la Academia de Volei “Marius Lazăr.

 “Juniorii zălăuani de la Academia lui Marius Lazăr sunt în atenţia noastră şi noi îi urmărim. Este şi pentru ei o motivare în plus să facă antrenamente cu echipa noastră”, spune Adi Feher.

Academia de Volei “Marius Lazăr” va activa şi în sezonul viitor în competiţiile de juniori organizate de Federaţia Română de Volei, având înscrise grupe la minivolei, speranţe şi cadeţi. Şi alţi juniori, de la alte cluburi din Sălaj ar putea intra în atenţia celor de la SCM Zalău.

“Dacă vom vedea juniori talentaţi, chiar şi de la CSS Zalău noi îi vom urmări. Ne vom îndrepta atenţia spre tot ce înseamnă jucător talentat din Zalău. Din păcate cu această pandemie nu prea am putut să-i vedem la lucru, fiindcă nu s-au desfăşurat meciuri, dar vom fi cu atenţia îndreptată asupra lor”, spune managerul secţiei de volei de la SCM Zalău.

 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1