Connect with us

FOTBAL

George Zima, după victoria Şimleului cu SCM Zalău. “Suntem un grup unit şi am dat dovadă de mare caracter”


Chiar dacă SCM Zalău a fost echipa mai bine cotată, Sportul Şimleu a reuşit să câştige duelul din faza I a Cupei României, iar după părerea antrenorului George Zima, echipa sa a reuşit să ia faţa Zalăului, prin grupul unit şi prin determinare


Puţină lume se aştepta la un astfel de rezultat la meciul din faza I a Cupei României, dintre Sportul Şimleu şi SCM Zalău.

Deşi gruparea zălăuană a fost favorită, în teren, Sportul Şimleu a compensat lipsa experienţei cu ambiţie. Astfel, gruparea de sub Măgură a câştigat la loviturile de departajare, dar a fost aproape să se impună şi în timpul regulamentar, având în vedere că a condus până în minutul 90+2.

Calificarea în faza a II-a a Cupei României reprezintă un rezultat de excepţie pentru Sportul Şimleu, cât şi pentru antrenorul George Zima, care a avut mare încredere în elevii săi.

“Fericirea este mare. Mă bucur foarte mult pentru aceşti băieţi minunaţi, pentru că după meciul de baraj am trăit două-trei săptămâni grele, în care dezamăgirea a fost mare. A fost un examen foarte important pentru ei, să arătăm dincolo de partea fotbalistică că suntem un grup unit, avem calitate umană şi am dat dovadă de mare caracter şi determinare. Jocul a fost echilibrat, SCM Zalău a avut multe momente bune şi posesia a fost de partea lor, dar consider că pe tranziţie pozitivă am făcut lucruri foarte bune, defensiva a stat foarte bine şi sunt foarte mulţumit”, a spus George Zima.

Această victorie a fost dedicată spectatorilor, care au ţinut să îşi încurajeze favoriţii de după gardurile stadionului. “Când am venit la Şimleu am spus că vreau să îmi aduc aportul la revigorarea fotbalului şimleuan. Mă bucur să-i văd pe aceşti oameni minunaţi, chiar dacă au fost dincolo de garduri şi că le-am putut oferi o bucurie imensă”, a mai spus antrenorul Şimleului.

Faza a II-a a Cupei României are loc pe 23 septembrie, însă până atunci, Sportul Şimleu joacă două meciuri în campionat, ambele pe teren propriu, cu CSC Sânmartin (12 septembrie) şi CSM Satu Mare (19 septembrie).

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL