Connect with us

DIVIZIA A1

Un voleibalist din Rusia, care are în palmares Cupa CEV, vine să întărească SCM Zalău!


Secundul Egor Popov are 29 de ani şi vine sub Meseş de la echipa franceză, Grand Nancy. Voleibalistul din Rusia a acumulat experienţă de-a lungul anilor în campionatele din Grecia, Qatar, dar şi în ţara natală, unde a jucat pentru patru echipe. Cu Dinamo Moscova a câştigat în 2012 Cupa CEV, a doua competiţie europeană după Liga Campionilor


SCM Zalău va juca în Divizia A1 şi va avea un cuvânt greu de spus încă de la prima participare.

După ce a făcut protocolul de colaborare cu CNE Lapi Dej pentru ca la Zalăul să fie în continuare volei de prima ligă, SCM a căutat jucători de valoare.

Conducerea şi-a dorit cât mai mulţi români, dar aceştia au fost greu de adus, din mai multe motive. Până la urmă au venit şase voleibalişti din România, dar şi şase jucători de valoare din străinătate.

Ultimul voleibalist cu care conducerea de la SCM Zalău a ajuns la o înţelegere este din Rusia şi are un CV foarte bun.

În vârstă de 29 de ani, secundul Egor Popov are o înălţime  de 203 cm şi vine sub Meseş de la echipa franceză, Grand Nancy.

Noua achiziţie a formaţiei zălăuane are în palmares Cupa CEV, în 2012, în tricoul celor de la Dinamo Moscova, cu care în urmă cu aproape 10 ani a câştigat şi Supercupa Rusiei.

Egor Popov a mai jucat în Grecia, în sezonul 2018 – 2019 la Iraklis, dar şi în Qatar la Al-Ahli Doha.

Din 2009 şi până în 2014 a jucat la Dinamo Moscova, dar în ţara sa natală a mai jucat la alte trei echipe.

În sezonul 2014 – 2015 a fost la VC Tyumen, un sezon mai târziu la Kristall Voronezh, iar în perioada 2016 – 2018 a evoluat pentru Lokomotiv Ekaterinburg, cu care a promovat în prima ligă din Rusia, campionat considerat printre cele mai puternice din Europa.

La 29 de ani, Egor Popov a trecut pe la şapte echipe, iar SCM Zalău va fi a opta formaţie pentru care va evolua din această toamnă.

“Joacă pe un post foarte important şi este un jucător cu un cv impresionant. A jucat la echipe tari din Rusia, Grecia şi în Qatar unde a avut evoluţii bune. Sperăm să aibă un sezon bun şi să ne ajute să accedem în cupele europene”, ne-a declarat Adrian Feher, managerul secţiei de volei de la SCM Zalău.

Egor Popov va ajunge la Zalău duminică şi de săptămâna viitoare va putea intra în programul echipei, având în vedere că Rusia nu se află pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat şi nu va fi nevoit să facă carantina de 14 zile.

Sârbii Ivan Kostic, Nikola Pekovic, cubanezul Yohan Leon  brazilienii Leo Dal Bosco şi Nicolas Bernard dos Santos sunt ceilalţi jucători străini pe care SCM Zalău i-a transferat în această vară.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1