Connect with us

FOTBAL

Claudiu Băican s-a înţeles cu Sportul Şimleu

Fostul căpitan de la SCM Zalău se antrenează de câteva zile cu gruparea de sub Măgură şi ar putea evolua tot în Liga a III-a din sezonul următor, deşi în această vară şi-a dat acordul să joace la CS Barcău Nuşfalău


Pentru a face faţă nivelului din Liga a III-a, Sportul Şimleu trebuie să îşi întărească lotul şi are nevoie de jucători cu experienţă. Conducerea a tot căutat în aceste săptămâni să aducă jucători, însă cei care au experienţă sunt greu de găsit, în condiţiile în care majoritatea sunt sub contract cu alte echipe.

Un plus la echipa de sub Măgură ar putea aduce Claudiu Băican, portar ce a apărat şi în Liga 1, care de câteva zile se pregăteşte cu Şimlelul. Băican a ales să se despartă în această vară de SCM Zalău şi s-a înţeles cu CS Barcău Nuşfalău, acolo unde şi-a dat acordul să joace în noul sezon. Situaţia s-ar putea schimba, iar Claudiu Băican ar putea juca tot în Liga a III-a, la nou-promovata Sportul Şimleu.

Gruparea de sub Măgură are în momentul de faţă trei portari, însă Claudiu Băican ar putea fi folosit de antrenorul George Zima ca şi jucător de câmp.

“Claudiu Băican se antrenază cu noi, dar el şi-ar dori să joace pe teren. Este o situaţie de avarie, dar probabil şi el îşi doreşte foarte mult să joace. Vom vedea dacă se va face transferul, însă noi am avea nevoie de el, să ne ajute pe mai multe planuri. Chiar dacă în poartă stăm bine, pentru experienţa lui aş avea nevoie şi de Băican. Este un jucător cu caracter puternic, care poate să ţină grupul”, ne-a declarat George Zima.

Şi preşedintele Ioan Gurzău este încântat de venirea lui Claudiu Băican la Şimleu, mai ales că cei doi au colaborat şi în Liga a II-a, la Olimpia Satu Mare.

“Am avut o discuţie preliminară şi urmează ca în aceste zile să stabilim alte detalii. Este un portar de valoare, dar din ce am văzut el poate juca şi pe teren. Acum, antrenorul va fi cel care va decide. Când era în zilele lui bune, nu ne bătea nimeni în Liga a II-a, la Olimpia. Am adus puncte din deplasare datorită lui şi nu au fost puţine”, spune Ioan Gurzău.

În sezonul trecut, Claudiu Băican a fost atacant pentru SCM Zalău, în chiar primul joc din Cupa României, când a marcat trei goluri. El a mai fost folosit şi fundaş, într-un joc cu ACS FC Recea, încheiat la egalitate, scor 0 – 0.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL