Connect with us

BOX

Campionatul Naţional de Box feminin a fost amânat

Antrenorii de la CSM Zalău au pregătit nu mai puţin de 14 sportive pentru această competiţie, obiectivul clubului fiind cucerirea a 8 medalii. Totodată, Federaţia Română de Box a anunţat că vor fi reprogramate şi celelalte competiţii ce urmau să aibă loc luna aceasta


Clubul Sportiv Municipal Zalău se laudă cu secţia de box şi cu rezultatele obţinute de pugilişti la competiţiile naţionale. Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea se implică activ pentru dezvoltarea acestei secţii şi încearcă să atragă cât mai mulţi tineri spre “nobila artă”. În prezent, la CSM Zalău sunt legitimaţi peste 35 de sportivi la secţia de box, printre care un număr impresionant de fete.

De altfel, cei doi antrenori au pregătit nu mai puţin de 14 sportive pentru Campionatul Naţional care era programat pentru perioada 30 august – 6 septembrie. Din păcate, şi această competiţie, precum multe altele nu vor mai avea loc în perioada stabilită, din cauza pandemiei de coronavirus.

Federaţia Română de Box a anunţat că această competiţie va fi amânată, la fel ca şi în cazul celorlalte competiţii programate în luna septembrie.

“Se amână Campionatul Naţional Feminin. Prelungirea Stării de Alertă şi creşterea numărului de cazuri de infestarea cu COVID-19, ne-au pus în imposibilitatea de a obţine avizele necesare pentru susţinerea acestei competiţii în condiţii de siguranţă. Din aceste considerente, Biroul Executiv al FR Box a decis reprogramarea Campionatului Naţional Feminin pentur o altă perioadă din trimestrul IV al anului în curs. De asemenea şi celelalte competiţii programate pentru luna septembrie vor fi reprogramate pentru lunile octombrie – decembrie”, se arată în comunicatul Federaţiei Române de Box.

După ce au finalizat analizele medicale, pugiliştii de la CSM Zalău au reluat antrenamentele în luna iulie, după o perioadă în care sportivii s-au pregătit de acasă, primind instrucţiuni online.

Pentru Campionatul Naţional Feminin, Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea au pregătit 14 sportive, obiectivul clubului fiind 8 medalii, 5 prezenţe în finală, cu două titluri de campioană naţională.

“Dacă nu era pandemia de coronavirus, în acest an aveam două spotive prezente la Europene, Tănăsescu Diana, respectiv Hidigan Margareta”, ne-a spus Adrian Popuţea.

Dintre sportivele care trebuiau să participe la Campionatul Naţional Feminin amintim pe Diana Tănăsescu (campioană naţională în 2019 şi câştigătoarea Cupei României 2020), Hidigan Margareta (campioană naţională 2018), Elida Oşan (vicecampioană naţională 2019), Haran Mara (vicecampioană naţională 2019) şi Szatmari Maria (locul III la Cupa României în 2020).

Să mai spunem că la data de 18 septembrie era reprogramată şi semifinala Campionatului Naţional de Tineret, competiţie întreruptă la data de 17 martie, în faza semifinalelor, din cauza pandemiei de coronavirus. În semifinale, sălăjeanul Andrei Roşca urma să lupte pentru un loc în finala categoriei 81 kg cu Robert Sefer de la Giurgiu.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in BOX