Connect with us

Ştiri din Sălaj

Subprefectul Vegh Alexandru şi-a dat demisia


Act de onoare al subprefectului de Sălaj, care duminică a condus autoturismul propriu sub influența alcoolului, ocazie cu care a provocat un eveniment rutier în centrul municipiului Zalău. Fost prefect, dar şi senator în Parlamentul României, Vegh Alexandru a luat azi o decizie de bărbăţie: şi-a înaintat demisia din funcţia de subprefect al judeţului


Unul dintre cei mai oneşti, corecţi şi mai respectabili oameni politici din Sălaj este Vegh Alexandru. În cei aproape 20 de ani activitate politică, acestuia nu i-a fost  adus niciun reproş, indiferent de culoarea politică a adversarilor. Chiar putem să spunem că Vegh Alexandru era un om politic aparte.

Calităţile sale l-au recomandat în mai multe funcţii publice importante la nivelul judeţului Sălaj şi nu numai. Şi în UDMR – partid pe care îl slujeşte cu devotament de ani buni – Vegh Alexandru este unul dintre lideri organizaţiei judeţene.

În aceste condiţii, a surprins evenimentul petrecut duminică la amiază pe o stradă din centrul municipiului Zalău, din apropierea pieţei agroalimentare. Aflat la volanul autoturismului propriu, Vegh Alexandru a acroşat un indicator de pe marginea drumului.

Surpriza a fost şi mai mare în momentul în care oamenii legii au descoperit faptul că subprefectul de Sălaj se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

“Duminică, la ora 13.34, un bărbat din municipiul Zalău, în timp ce conducea autoturismul pe strada Simion Oros, din Zalău, a acroșat o bară metalică. La testarea cu alcooltestul s-a evidențiat o alcoolemie de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii continuă cercetarea pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”,  se arată într-un comunicat emis de IPJ Sălaj.

Ulterior, Vegh Alexandru a fost dus la Spitalul Județean de Urgență din Zalău pentru a i se preleva mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele acestuia, poliţiştii sălăjeni au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism sub influența alcoolului.

La doar 48 de ore de la nefericitul eveniment, Vegh Alexandru a dat dovadă de onoare şi – în cursul zilei de azi – acesta şi-a înaintat demisia din funcţia de subprefect al judeţului Sălaj.

Inginer de profesie, Vegh Alexandru (55 de ani) a lucrat ani buni la compania SilcotubTenaris Zalău.

În anul 2004, acesta a fost numit subprefect al județului Sălaj. În perioada 2010 – 2012, Vegh Alexandru a deţinut chiar şi funcţia de prefect!

Mai apoi, în legislatura 2012 – 2016, Vegh Alexandru a fost senator de Sălaj din partea UDMR.

Ulterior, a devenit subprefect al judeţului. În noiembrie 2019, după plecarea prefectului Florin Florian, a condus din nou Instituția Prefectului. La începutul acestui an, a revenit în funcţia de subprefect, după ce Virgil Ţurcaş (PNL) a fost numit noul prefect al judeţului.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj