Connect with us

FOTBAL

Liga a IV-a şi Liga a V-a mai au de aşteptat

Chiar dacă AJF Sălaj a întocmit un calendar pentru sezonul 2020 – 2021, în care Liga a IV-a urma să înceapă la final de august, acest calendar nu poate fi respectat, iar fotbalul la nivel de judeţ nu poate fi pornit din cauza restricţiilor şi a imposibilităţii echipelor de a respecta protocolul medical emis de FRF


Sunt aproape 6 luni de când în judeţ nu s-a mai jucat un meci oficial de fotbal. Sportul Şimleu a fost singura care s-a putut bucura din nou de plăcerea unui meci oficial, pe care l-a disputat în turneul de baraj pentru Liga a III-a, în timp ce celelalte echipe au fost într-o vacanţă prelungită.

Această pauză parcă nu se mai termină, în ciuda dorinţei jucătorilor şi a celor implicaţi în fotbalul mic, de a reveni din nou  pe “dreptunghiul verde”.

AJF Sălaj a sperat să demareze startul sezonului 2020 – 2021, încă de la începutul lunii august, când erau programate meciurile din Cupă, iar la final de lună urma să debuteze campionatul Ligii a IV-a şi cel din Liga a V-a.

Calendarul întocmit în urmă cu două luni de către AJF Sălaj nu s-a mai putut respecta, din cauza restricţiilor care sunt în vigoare, dar mai ales a protocolului medical emis de FRF.

Acest protocol medical pentru reluarea competiţiilor din fotbalul amator este imposibil de respectat de către echipele din judeţ. Asta în condiţiile în care, una dintre cerinţe este ca echipele să efectueze teste pentru coronavirus tot la 14 zile!

“Aşteptăm să vedem dacă la data de 1 septembrie vor fi anunţate unele măsuri restrictive şi dacă protocolul medical pentru fotbalul amator va mai fi relaxat. În situaţia dată nu putem începe competiţiile la nivel de judeţ, fiindcă echipele nu îşi pot permite teste pentru coronavirus, tot la 14 zile”, ne-a declarat Daniel Sabou, preşedintele AJF Sălaj.

Din cauza situaţiei actuale a pandemiei de coronavirus şi Adunarea Generală Ordinară a AJF Sălaj s-a amânat pentru data de 18 septembrie, astfel că şansele sunt extrem de mici ca  ligile judeţene să fie pornite mai devreme de data respectivă.

“Noi ne dorim un campionat cu 14 echipe la Liga a IV-a şi două serii la Liga a V-a. Nu putem anunţa date de începerea celor două competiţii, până când nu ştim exact ce măsuri de relaxare se vor anunţa. Atâta timp cât protocolul medical impune două testări pe lună, este imposibil de respectat acest protocol pentru echipele din Liga a IV-a şi Liga V-a. Vom şti mai multe până  pe 18 septembrie când are loc Adunarea Generală, iar dacă se vor relaxa unele măsuri mai repede, atunci puntem porni competiţiile şi mai devreme de 18 septembrie”

Daniel Sabou – preşedinte AJF Sălaj

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL