Connect with us

Ştiri din Sălaj

“Vântul schimbării pe Valea Someșului” – Alianța USR PLUS

Valea Someșului – fie că vorbim de Rus, Letca, Ileanda sau Benesat – comune asezate pe cursul râului Someș, fie de Zalha, Bălan sau Cristolț – ce se află în apropierea acestuia, este o zonă superbă a județului nostru. Un areal compus din frumuseți ale naturii, vechi sate românești, tradiții și obiceiuri milenare, dar mai ales comunității de oameni mândri și harnici. Cu toate acestea, Valea Someșului este de mai bine de 30 de ani captivă a unor administrații, în majoritate de stânga, unele puțin performante, altele de-a dreptul dezastruoase, care au făcut, cu mici excepții, ca această zonă a Sălajului să rămână mult în urma altora. Alianța USR PLUS Sălaj are candidați pentru alegerile locale din 27 septembrie în aproape toate comunele de pe Valea Someșului, în majoritatea lor atât la Primărie cât și la Consiliile Locale. Vă prezentăm astăzi primii 7 candidați din echipa USR PLUS, ideile și proiectele lor pentru comunitățile unde candidează. Aceștia sunt:  Pop Cornel Eugen – orașul Jibou, Liviu Horincar – comuna Someș Odorhei, Petrean Gheorghe – comuna Băbeni, Oliver Mânzat – comuna Rus, Birtaș Augustin – comuna Poiana Blenchii,  Vasile Seliștean – comuna Zalha și Florin Precup – comuna Ileanda.

Pop Cornel Eugen este candidatul Alianței USR PLUS la Jibou. În vârstă de 42 de ani, căsătorit, tată a doi copii, lucrează din 2008 la Serviciul Județean de Ambulanță și administrează o firmă de transporturi rutiere internaționale. Are studii în domeniul Științelor Economice, Management Sanitar și Administrație Publică la UBB Cluj-Napoca. Pop Cornel consideră prioritar ca orașul Jibou să devină pentru Valea Someșului un hub de dezvoltare, un punct central care să atragă toate resursele disponibile, fie umane sau materiale. În special pe partea de educație e nevoie de investiții majore pentru ca elevii buni din comunele Văii Someșului, în special cei ce provin din familii cu venituri mici, să poată studia la liceele din oraș. Pe partea economică și de transport, orașul Jibou trebuie să atragă investiții din partea unor companii mari, capabile să angajeze oamenii din aceasta zonă. Pentru aceasta e nevoie de o mai bună promovare a Parcului Industrial și o infrastructură de transport modernă, capabilă să servească prin curse zilnice toată Valea Someșului. Toate acestea se pot realiza prin fonduri europene, cu o echipă de specialiști locali, care să coopereze cu cei din Consiliul Județean Sălaj în atragerea unui volum cât mai mare de fonduri pentru programe și proiecte specifice.

Liviu Horincar este candidatul Alianței USR PLUS pentru comuna Someș Odorhei. Este administratorul bazei sportive din localitate, un pasionat de ecologie și a construit o echipă formată din tineri care au hotărât să se implice în comunitate. Are ca obiective în programul local: susținerea micilor producători locali și a tinerilor fermieri, prin sprijinirea acestora ca să poată accesa rapid și ușor fondurile europene, un sistem de colectare selectivă a deșeurilor și utilizarea acestora ca energie verde. Pasionat de fotbal își dorește atât reabilitarea și modernizarea, cât și extinderea tuturor unităților de învățământ și de sport. Are alături în această campanie oameni din toate satele comunei, tineri și familii ce au lucrat în străinătate și s-au reîntors recent, dornici să se stabilească acasă, la Someș Odorhei. Sloganul lui Liviu Horincar este: “Implicarea face diferența”.

Oliver Mânzat este candidatul Alianței USR PLUS pentru comuna Rus. Are 49 de ani și este tehnician în telecomunicații. A strâns alături de el o echipă de viitori consilieri locali formată din antreprenori, fermieri, muncitori sau profesori. Își propune să facă o altfel de politică, o politică a bunului simt și a implicării reale a cetățenilor în deciziile autorităților locale. Prioritățile echipei USR PLUS pentru comuna Rus sunt: împiedicarea depopulării comunei prin atragerea investitorilor care să creeze noi locuri de muncă și susținerea producătorilor locali printr-o platformă on-line unde aceștia să-și poată vinde produsele. Alte puncte sunt transparentizarea activității Primăriei și cheltuirii banului public, investiții în dotarea școlilor și a locurilor de joacă pentru copii, activități ecologice de conștientizare a importanței mediului. Sloganul lui Oliver Manzat este: “Fără hoție, ajungem departe!”.

Augustin Birtaș este candidatul Alianței USR PLUS pentru comuna Poiana Blenchii. Este antreprenor local, întors acasă după 20 de ani și dornic de a implementa și în comunitatea locală ce a învățat în străinătate. Spune despre el că nu este omul promisiunilor ci a faptelor, având următoarele obiective clare pentru următorii 4 ani în Primărie și Consiliul Local: aducerea unui medic și deschiderea unei farmacii în comună; indiguirea celor 3 văi locale și construirea unor căi de acces peste acestea. Alături de echipa USR PLUS se va zbate și pentru montarea unui sistem de supraveghere video foarte necesar, introducerea apei potabile în satul Gostila și luarea tuturor măsurilor pentru cadastrarea și intabularea terenurilor agricole și forestiere. Sloganul său este: “Omul sfințește locul”.

Vasile Seliștean este candidatul Alianței USR PLUS pentru comuna Zalha. Este în funcție ca viceprimar din 2016 și este omul care transformă ideile în fapte. S-a zbătut în toți acești ani pentru a transforma Zalha din una dintre cele mai sărace și uitate comune în una modernă. Dar munca este doar la început, iar el își dorește pentru următorii 4 ani: finalizarea lucrărilor de asfaltare a drumurilor comunale, iluminarea stradală și capele funerare în satele Ceaca și Zalha. Proiecte ca un centru de informare turistică, amenajare de trasee turistice în comună, teren de sport multifuncțional și modernizarea dispensarului medical. Știe din experiența de viceprimar că toate acestea se pot realiza doar prin atragerea de fonduri europene și naționale, prin dialog permanent cu cetățenii comunei și transparență în cheltuirea banului public. Sloganul său este: ”Strada cu strada, schimbăm Zalha”.

Petrean Gheorghe este candidatul Alianței USR PLUS pentru comuna Băbeni. Este inginer în domeniul construcțiilor civile și industriale de peste 25 de ani, ocupând funcțiile de șef de șantier și coordonator de producție. Crede că experiența acumulată îl obligă să arate că se poate construi un Băbeni curat și prosper prin următoarele obiective: aducțiunea de apă, gaz și canalizare; modernizarea infrastructurii rutiere locale și modernizarea bazei sportive din comună. Își mai propune ca obiective: atragerea investitorilor, dezvoltarea turismului rural și construirea unui monument al Eroilor comunei Băbeni. Toate acestea printr-o bună colaborare cu Consiliul Judetean Sălaj și accesarea de fonduri europene. Sloganul său este:”Împreună mai puternici!”

Florin Precup este candidatul Alianței USR PLUS pentru comuna Ileanda.

Are 48 de ani, este economist, căsătorit, cu un băiat student. Este angajat al primăriei Ileanda, în funcția de consilier superior în cadrul departamentului Registru Agricol, dar și agricultor, care cunoaște perfect pământurile comunei și problemele oamenilor de aici. Crede că “a fi om e lucru mare, iar a fi domn e o întâmplare”, de aceea a lăsatpeste tot loc de “bunăziua”, astfelîncâtanulacesta are curajulsă le cearăvotulilendenilorpentru a preluaconducereaprimărieișipentru a pune în aplicare o serie de măsuri care să îmbunătățească viața locuitorilor de aici. S-a înscris în partidul PLUS, a lui Dacian Cioloș, pentru că vrea să pună umărul la schimbarea felului în care se face politică și administrație publică: cinstit, transparent, cu soluții de secol XXI, cu deschidere și grijă față de nevoile reale ale cetățenilor, cu proiecte pentru atragerea de fonduri europene care să modernizeze infrastructura de bază, în special cea rutieră sau sistemul de alimentare cu apă, gaz  şi canalizare, acolo unde lipsește, dar și infrastructura sanitară, turistică (reabilitarea și punerea în valoare a patrimoniului și specificului local), educațională (reabilitarea școlilor), culturală (reabilitarea căminelor și a agendei culturale), cu atenție la nevoile oamenilor, la tradițiile locurilor, cu proiecte de mediu, cadastrare, sau încurajarea tinerilor să se îndrepte spre antreprenoriat și cetățenie activă, cu locuri de joacă pentru copii, cu susținerea producătorilor locali.. Crede în puterea lui“împreună”, autorități locale șicetățeniimplicați, de aceeasloganulluieste “Numaiîmpreună putem reuși”!

Pregătiți pentru schimbarea Văii Someșului? Dacă DA, voteazăcandidațiiAlianței USR PLUS pe 27 septembrie!

(P.)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj