Connect with us

AUTOMOBILISM

FOTO. A spart gheaţa pe Meseş. Szabo Robert a câştigat raliul din Sălaj, în premieră!

Pilotul sălăjean este campion absolut la Rally Sprint, însă pune mare accent şi pe campionatul de VTM care are în calendarul competiţional şi o etapă ce se desfăşoară în Sălaj, pe Munţii Meseş. Deşi a câştigat mai multe etape şi la VTM, printre acestea nu se regăsea şi cea din Sălaj, asta până la finalul săptămânii trecute, când campionul nostru a reuşit să spargă gheaţa şi a cucerit primul loc


Campionatul de Viteză pe Traseu Montan a debutat la finalul săptămânii trecute. Nu cum s-a întâmplat de obicei, cu etapa de la Luna Şes, deoarece în acest an pandemia de coronavirus a dat peste cap toate calendarele competiţionale. Prima etapă a avut loc chiar în judeţul Sălaj, acolo unde s-a desfăşurat Cupa Meseş Cento Group.

Peste 20 de piloţi s-au aflat la start, printre care şi doi sălăjeni. E vorba despre Szabo Robert, multiplu campion absolut la Rally Sprint, dar şi Florin Caraba, un zălăuan care până acum s-a remarcat în sportul pe două roţi.

Pentru Szabo Robert, etapa de pe Meseş este mereu una specială, deoarece e etapa pe care nu o are în palmares, cu toate că a câştigat multiple etape de VTM sau Rally Sprint. De data asta, campionul nostru avea să spargă gheaţa s-a aflat la volanul unui Subaru Impreza şi a câştigat în premieră etapa de pe Meseş.

Peripeţiile nu au lipsit, iar după prima manşă de concurs el a rămas fără cauciuc. Cu toate acestea, a dus concursul până la capăt, reuşind să iasă învingător!

“A fost ciudat că am tot luat locul 1 peste tot, dar nu şi în Sălaj. Mă bucur că în sfârşit am reuşit şi sper să fie cât mai multe locuri întâi şi la Zalău. A fost o etapă bună, chiar dacă în ultimele 48 de ore a trebuit să muncesc singur la maşină pentru a fi pregătită de concurs. În sfârşit, maşina a fost pregătită şi s-a descurcat bine, deşi după prima manşă am rămas fără cauciuc. Am mers în manşa secundă, dar maşina era ca o raţă pentru că pot spune că nu aveam cauciuc, dar mă bucur că a ieşit totul cu bine. Poate reuşim să găsim şi sponsori”, ne-a declarat Szabo Robert.

În ceea ce îl priveşte pe Florin Caraba, acesta a concurat la volanul unei Toyota Corolla.

Din păcate, etapa din acest an nu a decurs fără incidente, astfel că un şofer aflat la volanul unui Subaru a intrat cu viteză prea mare într-o curbă şi din câte se pare, la frânare, roţile maşinii s-au blocat, iar pilotul a intrat cu maşina într-un copac. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a pilotului.

După ce a câştigat etapa de pe Meseş, Szabo Robert va fi prezent şi la Trofeul Gutâi, competiţie prevăzută în calendarul competiţional al Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. Sălăjeanul nu va participa, deoarece competiţia se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi va participa ca spectator.

“Poate în viitor voi participa şi la competiţii organizate sub egida FRAS. Momentan, chiar dacă am licenţă de pilot internaţional, nu pot participa la competiţii FRAS. Poate vom găsi şi un sponsor şi vom putea participa”, mai spune Roby.

Sursa foto: WST Photography

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in AUTOMOBILISM