Connect with us

Ştiri din Sălaj

Bob Virgil Marius, candidatul USR pentru funcția de Primar al orașului Șimleu Silvaniei

Numele lui e Bob Virgil Marius și e candidat la funcția de Primar al orașului Șimleu Silvaniei din partea USR. Spune despre el că e un om simplu și adaugă, zâmbind în colțul gurii, că are și prieteni dar și dușmani valoroși, iar asta îi dă și lui oare cumva valoare. Mai spune, tot la fel de amuzat, că, statistic, 60% dintre dușmanii lui au avut probleme penale, fără să aibă el nici un amestec. Așa că … atenție!

Are 50 de ani și provine dintr-o familie veche de simleuani, este căsătorit și are doi copii. Este adeptul valorilor tradiționale, spune că tradiția și familia sunt paza sufletului într-o lumă rămasă fără repere. Cum să vorbești de morală, când ești la a cincea nevasta? Tatăl său a fost maistru la I.M.I. (IZOMAT), “meșterul” cum îl porecleau subordonații, și ne spune cu mândrie că-i moștenește dragostea de literatură și abilitățile de comunicare. De la mama, fostă maistră în croitorie, moștenește îndemânarea și plăcerea gătitului. Spune că oamenii politici trebuie să arate că sunt umani, indiferent la ce nivel politic sunt, altfel nu merită respect.

A intrat în această cursa electorală dintr-un motiv simplu, actualul edil, după 16 ani, a reușit să-și erodeze, în mod firesc, imaginea, așa că el le oferă celor nemulțumiți o varianta diferită de edil. Nu o face din ură, din răzbunare sau din alte motive pătimașe, ci e o simplă manifestare a dreptului de a fi ales, dublată de convingerea că faptele lui de până acum vor cântări pozitiv în ochii simleuanilor. E cunoscut ca jurist, dar și ca artist, având ca hobby muzica.

Jurist cu o activitate de peste 20 de ani, a fost director la S.C. Spumante Silvania S.A., unde a devenit cunoscut după lansarea unor produse inedite: produsele de lux (cele învelite în plus), produsele cu marca Steaua, produsele cu marca Kaiser, pentru export în Germania, etc. Spune că a fost cel mai atipic angajat al acelei fabrici, deoarece trebuia să vorbească despre băuturi, în schimb el nu bea absolut nimic. Meseria l-a ajutat să se păzească de activitățile cu iz de ilegal din jurul fabricii, interesele erau mari, oameni cu influență au vrut să pună mâna pe ea, inclusiv s-a lăsat cu arestări. Erau printre ăia 60% pomeniți mai sus, ne spune râzând. Despre activitatea lui ca jurist nu ne poate spune prea multe, e vorba de confidențialitate, însă câteva nume de firme mari ne arată că treaba e serioasă.

În timpul liber, pe lângă agricultură de weekend, se ocupă cu muzică. Muzică îl ajută să-și elibereze sufletul și mintea, îl ajută să ajute, fiind prezent la mai multe acțiuni caritabile. Cea mai emoționantă acțiune, ne spune el, a fost în anul 2019, într-o poiana din Cehu Silvaniei, unde un club de motocicliști l-au invitat să cânte pentru 400 de copii instituționalizați. Ne-a povestit despre sufletul motocicliștilor, despre omenia lor, despre cum aceștia organizau în fiecare an, de 1 Iunie, pe banii lor, un spectacol cu cadouri și masă pentru copii orfani. Bucuria micuților nedreptățiți de destin este impresionantă, mulțumirea din ochii lor cântărește cât un munte de aur.

În 2018 a deschis filiala USR Simleu Silvaniei, unde au venit peste 40 de invitați din vârful USR, inclusiv președintele, dovadă că este apreciat în sânul useriștilor. I-a dus să vadă frumusețile orașului, inclusiv in galeriile de sub poalele Măgurii, unde a făcut prezentările, ca un vechi cunoscător. Spune că a fost cea mai spectaculoasă lansare de filială USR din România.

Are prieteni în presă locală, unii îl îndrăgesc prin ceea ce scrie, alții pentru modul lui de a fi. Consideră că ar trebui mai multă lume să între în politică. Lipsa de interes a oamenilor pentru politică e speculată de oamenii profitori, de aceea avem o clasă politică la un asemenea nivel de corupție. Îndeamnă oamenii să intre oriunde, nu contează, doar așa se vor schimbă valorile, deoarece un stat are nevoie de partide de dreapta în aceeași măsură ca de cele de stânga. Actualmente partidele nu au nici o treaba cu doctrina, profitul personal e singurul scop.

Ce ar vea să facă în calitate de primar? După o mică pauză, gânditor , spune că vrea să schimbe optica relației dintre primărie și cetățean. Nu evaluează actuală conducere, dar știe că relația lui va fi foarte diferită, fiindcă el este diferit de actualul primar. Oamenii nu se aseamănă, fiecare își pune amprenta personală. A spus că-și va folosi imaginația și capacitatea de asociere a ideilor pentru a aduce schimbare, iar faptul că vine exact din mediul investițional, îl avantajează, deoarece vorbește aceeași limba cu investitorii. Nu promite nimic, în afară de faptul că va fi un om onest. Ne-a vorbit despre un râu mai curat, despre cultură, despre respect, despre vârstnici și copii, mult, se simțea că le are în minte. Șimleuanii merită să descopere și altceva, merită votat USR pentru un nou și proaspăt consiliu local.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj