Connect with us

Ştiri din Sălaj

Căminele culturale din Cuciulat şi Cozla se modernizează din fonduri europene

Administraţia locală din Letca pune un mare accent pe clădirile publice şi a accesat fonduri europene pentru modernizarea celor două cămine culturale. Şantierul este deschis în ambele locaţii, iar căminul din Cuciulat va fi finalizat luna viitoare, în timp ce – la Cozla, investiţia se va termina în primăvara anului viitor


În Comuna Letca există mai multe şantiere deschise, la asfaltarea drumurilor şi la căminele culturale din Cuciulat şi Cozla. Clădirile publice au fost mereu în atenţia administraţiei locale, care printr-un proiect european a reuşit să obţină fonduri în valoare de aproximativ 400.000 de euro, pentru ca cele două cămine se fie reabilitate şi modernizate.

Lucrările au avansat, mai ales la căminul cultural din Cuciulat, unde şantierul este spre finalizare. Acoperişul a fost schimbat în totalitate, s-a tencuit interiorul şi exteriorul clădirii, s-au pus la punct grupurile sanitare, uşi şi geamuri noi, instalaţia termică şi cea sanitară, iar în perioada următoare se va face şi dotarea căminului cultural cu mobilier şi aparatură necesară.

”La Cuciulat se mai lucrează la finisaje interioare, urmând ca în perioada următoare să facem achiziţia pentru dotări. Conform discuţiilor cu constructorul, căminul cultural din Cuciulat va fi gata în septembrie. Este o investiţie foarte importantă pentru locuitorii acestui sat. Va fi un cămin modern şi primitor care va putea să găzduiască orice tip de eveniment”, a anunţat primarul Liviu Dorel Man.

De câteva luni a început şantierul şi la căminul cultural din Cozla, care urmează să fie finalizat în primăvara anului 2021. Şi pentru această clădire sunt prevăzute ample lucrări de reabilitare şi modernizare, iar constructorul lucrează deja la schimbarea acoperişului, consolidarea fundaţiei şi a pereţilor.

Vor urma lucrări la interiorul şi exteriorul clădirii, schimbarea pardoselii, a uşilor şi geamurilor, urmând ca în final şi această clădire să fie dotată corespunzător cu mobiliere, scaune, sistem de sonorizare, videoproiector, chiar şi aer condiţionat.

“Cele două clădiri au necesitat o reabilitare fiindcă erau vechi de peste 50 de ani”, a precizat primarul comunei Letca.

Administraţia locală condusă de primarul Dorel Man a mai  pus la punct în ultimii ani şi căminul din centrul comunal, iar în această perioadă, Primăria mai lucrează şi la amenajarea unui spaţiu în satul Topliţa, care să fie folosit de localnici pe post de cămin cultural. Înainte, în clădirea respectivă funcţiona şcoala, dar cum acolo nu se mai ţin cursuri, spaţiul va avea o altă destinaţie.

”Se lucrează la acoperiş, zugrăveli interioare şi exterioare, la montat încălzire centrală şi montarea aparaturii pentru aer condiţionat.  În Topliţa este o comunitate mai mică, dar vor avea un cămin deosebit. Am prevăzut inclusiv mobilier pentru căminul de la Topliţa”, a spus Dorel Man.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj