Connect with us

Ştiri din Sălaj

“Stradă cu Stradă schimbăm Jiboul” – Cornel Pop și echipa Alianței USR PLUS 

Pop Cornel Eugen este candidatul Alianței USR PLUS la Jibou. În vârstă de 42 de ani, căsătorit, tată a doi copii, cu rădăcini în satele Var și Rona, a crescut și a fost educat în orașul de pe malul Someșului. Lucrează din 2008 la Serviciul Județean de Ambulanță și administrează o firma de transporturi rutiere internaționale. Acest fapt face ca sa vada problemele și soluțiile ambelor sisteme: cel public și cel privat, ca angajat și ca angajator. 

Cu studii în domeniul Științelor Economice și în cel al Managementului Sanitar, în ultimii ani, s-a apropiat și de domeniul Administrației Publice, absolvind la UBB Cluj în 2018 studii postuniversitare în acest domeniu. Mai mult decât niște simple certificări sau diplome – din toate a vrut să învețe cât mai mult posibil în fiecare domeniu în care lucrează


Trei proiecte pentru primele 3 luni

Cornel Pop consideră prioritar, pe lângă proiectele deja în derulare, ca în primele 3 luni de mandat la Primăria Jibou și în Consiliul Local Jibou următoarele proiecte:

Un birou unic – o singura interfața între cetățean și Primărie. Toate cererile, avizele, autorizatiile, etc. sa fie rezolvate mai simplu și mai rapid pentru cei care vin în contact cu instituția Primăriei. Fără a mai fi nevoie ca cetățeanul să bată la mai multe uși și să fie purtat dintr-un birou în altul, nevoile i se pot rezolva mult mai ușor.

O parte a acestui birou unic poate fi implementată și online, mai ales în contextul sanitar actual și ca un pas necesar în evolutia către o administratie publica digitalizată. Costurile necesare cu acest birou unic sunt minimale, acest proiect doar schimba modul și procedura de lucru intern în cadrul Primăriei.

 

Transmiterea online și înregistrarea ședințelor de Consiliu Local  

Pop Cornel și echipa USR PLUS vrea să implementeze cu adevărat transparență în luarea deciziilor de către Consiliul Local. Cetățenii trebuie să știe când, cum și ce face Primăria pentru ei. Filmarea și transmiterea ședințelor de Consiliu Local live ar fi un bun prim pas în această direcție.

Anul trecut un proiect în acest sens a fost respins de către actuala majoritate PSD din Consiliul Local. Costurile cu echipamentele electronice necesare sunt minimale, la un maxim de 10-20% din cat au costat, de exemplu, o parte din florile plantate pe marginea străzilor și achizitionate de Primărie doar anul acesta(aproximativ 100.000 mii lei în 2020).

 

Toalete ecologice pentru un oraș european

Nu putem sa ne numim oraș european, în secolul 21, fără ca să avem măcar o toaleta publica disponibilă în Jibou. Exista mai multe variante: toalete automate self-service, toalete cu personal angajat, etc. Acestea au design modern și pot fi ușor încadrate în peisajul urban, în zona Judecătoriei – Parcului Central și în alte zone. Costurile nu sunt exagerate față de alte cheltuieli realizate de Primăria Jibou până în prezent și vom rezolva astfel o problema stringentă cu care se confruntă toți cei ce ne viziteaza orasul, de exemplu. 

 

Alte proiecte din programul local al Alianței USR PLUS

În domeniul infrastructurii e necesar începerea proiectului părții a doua din centura Jibou – camioanele nu au ce căuta într-un oraș modern, vrem să scăpăm de poluarea și de traficul fără rost din zona Pieței Alimentare. Un accent pe investiții în modernizarea tuturor străzilor, în special cele de la margine, nu doar la cele din centrul orașului. 

Educație – implicare ca autoritate publică locală prin consiliile de administrație a școlilor în inițierea și finanțarea de programe after-school. 

Fonduri Europene – O echipă de specialiști adevărați în acest domeniu, lucru care lipsește în acest moment. Foarte puține fonduri europene s-au atras către comunitate și s-a preferat varianta ușoară prin PNDL și fonduri locale.

Implicarea reala a cetatenilor în luarea deciziilor pentru viitorul Jiboului – trebuie sa mergem către el, să-l consultăm și implicăm în luarea deciziilor – bugetarea participativă este un exemplu în acest sens la Cluj sau Oradea.  

 

Echipa Alianței USR PLUS pentru Consilul Local Jibou

Pop Cornel porneste la drum cu o echipă tânără pentru Consiliu Local Jibou, toți candidații USR PLUS au vârsta cuprinsă între 25 – 45 ani.

El consideră că aceasta e vârsta când poți clădi ceva nou, fără compromisuri de orice fel, fără obiceiurile din vechile partide. Primii trei candidați la Consiliul Local Jibou:

Alin HODIȘ

Alin are 38 de ani și este traducător autorizat. A absolvit cursurile Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Litere.

A decis să candideze pentru funcţia de consilier local deoarece nu vrea să rămân pasiv la problemele comunităţii din care face parte.

Principalul său obiectiv va fi legat de transparenţa activităţii Consiliului Local.

În acelaşi timp propune realizarea şi promovarea unei platforme online prin intermediul căreia membrii comunităţii să poată comunica mult mai uşor cu aleşii locali, iar întrebările, sugestiile şi reclamaţiile înregistrate prin această platformă să fie discutate şi soluţionate în fiecare şedinţă de consiliu. 

Mihai TĂMAȘ 

Mihai are 35 de ani și este de profesie inginer IT, absolvent al Politehnicii din Timișoara.

A ajuns în Jibou în anul 2010, în plină criză economică, și a deschis primul service GSM din oraș.

Este pasionat de istorie, comunicare și administrație locală. Crede în educație permanentă și în profesionalism fiind student în an terminal al Universității Babeș-Bolyai din Cluj – Facultatea de Administrație Publică. 

A decis să candideze pentru funcţia de consilier local dorind să ajute în implementarea de politici publice în domeniul transparenței administrative, accesului gratuit la o educație completă și în cel a unui mediu curat.

Nicu INDREIEȘ

Nicu are 41 de ani și este de profesie economist. După terminarea studiilor a revenit în Jibou, convins că şi în oraşele mici există viitor, iar aici își desfășoară activitatea ca antreprenor.

Pentru că deține o firma cu angajați în Parcul Industrial vede zilnic problemele cu care se confruntă micii intreprinzatori din domeniul privat.

Principalul său obiectiv în Consiliului Local va fi legat de acest lucru, de o mai buna promovare a Parcului Industrial ca viitor hub de dezvoltare pentru Valea Somesului.

În acelaşi timp propune o legătură stransa și corecta intre cei ce dețin mici afaceri în Jibou și aleşii locali.

Pregătiți pentru schimbare? 

Alege Pop Cornel Eugen și Alianța USR PLUS pentru Primăria și Consiliul Local Jibou pe 27 septembrie!   (P.)

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj