Connect with us

Ştiri din Sălaj

Ionel Ciunt propune ZECE proiecte pentru un Zalău European


Primarul în funcţie al oraşului şi-a prezentat strategia pentru mandatul 2020 – 2024 pe care speră să-l câştige la alegerile locale din 27 septembrie. Acesta şi-a prezentat şi echipa de consilieri cu care vrea să continue proiectele importante demarate deja în municipiu


În cadrul unei conferinţe de presă, primarul Zalăului, Ionel Ciunt şi-a prezentat strategia pentru mandatul 2020 – 2024. Alături de Ciunt au fost viceprimarul Teodor Bălăjel, administratorul public Călin Forţ, dar şi Florin Florian propunerea PSD pentru şefia Consiliului Judeţean Sălaj. Ciunt a făcut o scurtă retrospectivă a mandatului care se va încehia în curând subliniind faptul că bugetul Zalăului a crescut considerabil faţă de vechea administraţie, dar a punctat şi câteva dintre problemele actuale ale Guvernului PNL.

“Administrarea unui oraş nu este un lucru simplu. Trebuie făcută de profesionişti, oameni care au deovedit, cu experienţă. Comunitatea trebuie să aleagă lideri cu o echipă serioasă, iar PSD a depus listele cu candidaţii cei mai profesionişti, cu echipe care ştiu să facă treabă. Avem doctori, ingineri, profesori, avocaţi, oameni de afaceri şi o medie de vârstă de 42 de ani. Subliniez media de vârstă pentru că toată luema susţine mitul că PSD e îmbătrânit. Nu este aşa, iar această etichetă am demontat-o. Pentru mine, Ionel Ciunt sănătatea şi educaţia sunt priorităţile. Am ales-o pe doamna doctor Găvriluţ pe primul loc pe lista de candidaţi pentru că am vrut să dăm un semnal că sănătatea pentru noi nu este un domeniu prioritar doar declarativ”, Ionel Ciunt – candidat pentru funcţia de primar al municipiului Zalău

ZECE pentru Zalău

Ionel Ciunt are zece proiecte prioritare pentru dezvoltarea oraşului Zalău. În primul rând, vrea să finalizeze proiectele începute deja, cele ce ţin de infrastructura rutieră, piste de biciclete, realizarea unei creşe sau reabilitarea şcolilor din oraş şi a Cinematografului Scala.
Al doilea proiect prevede ca toate străzile din oraş să fie asfaltate în proporţie de sută la sută.
Ionel Ciunt îşi doreşte să modernizeze în continuare spaţiile de joacă pentru copii şi să realizeze noi locuri de joacă. Un alt punct important îl constituie sprijinirea în continuare a mediului de afaceri din Zalău.
Tot în cadrul celor zece puncte se numără şi transformarea Parcului Pădure Brădet în “Dino Parc”, aşa cum este şi la Râşnov, judeţul Braşov.
Un alt punct important îl reprezintă digitalizarea Primăriei Zalău şi a serviciilor din cadrul acesteia.
Transportul în comun va fi în continuare modernizat, dar şi extins spre celelalte localităţi limitrofe – Crişeni, Aghireş, Hereclean.
Reţelele de apă şi canalizare sunt un alt aspect important, dar şi modernizarea iluminatului public.
Realizarea de noi coridoare pentru traficul din oraş astfel încât să fie decongestionat. Tot aici vine şi un sistem inteligent de management al parcărilor.
Sprijinul familiilor tinere constituie un alt proiect important, dar şi continuarea proiectelor semnate deja precum bazinul de înot sau baza sportivă de la Stadionul Municipal Zalău.
Al zecelea punct prevede refacerea terenurilor degradate şi transformate în parcuri şi zone verzi.

Ionel Ciunt ŞTIE să dezvolte Zalăul

Un proiect important de viitor al primarului municipiului este să dezvolte Zalăul exact ca în mandatul 2016 – 2020. El vrea să facă acest lucru împreună cu zălăuanii.
“Pentru viitor îmi doresc să dezvolt Zalăul şi vreau ca împreună cu sălăjenii să continuăm proiectele pentru municipiu. Cum? Aşa cum am demonstrat şi până acum, cu Fonduri Europene, Fonduri Guvernamentale şi de la bugetul local. De la bugetul local însă mai puţin, pentru că nici în acest mandat nu am crescut taxele şi impozitele, deoarece nu am vrut să împovărez populaţia oraşului. Ne va fi greu pentru că va veni o criză financiară, dar vom încerca să menţinem taxele şi impozitele”, susţine Ionel Ciunt.

 

Amalia Găvriluţ şi Ioana Tuduce, doi profesionişti pe lista PSD Zalău

Pe lista de candidaţi la Consiliul Local Zalău se află doctorul Amalia Găvriluţ şi profesorul Ioana Tuduce. Amalia Găvriluţ este cea care deschide lista de candidaţi, înaintea chiar şi a lui Ionel Ciunt.
Primarul Zalăului susţine că a ales-o pe aceasta pe primul loc pentru a da un semnal că sănătatea este prioritară, mai ales că doamna Găvriluţ este medic pneumolog, iar situaţia la ora actuală face ca sănătatea să fie prioritară.
Totodată, şi în educaţie Ionel Ciunt a investit mult, de aceea pe listă se află tocmai directorul Centrului de Excelenţă, Ioana Tuduce.

“Aprecierile altor persoane sunt nejustificate. Pe cine puteam pune pe listă dacă nu chiar pe directorul Centrului de Excelenţă? Şi pentru că am văzut că unii vorbesc despre Centrul de Excelenţă, trebuie să vă spun că acesta este finanţat exclusiv de Primăria Zalău, Inspectoratul Şcolar Judeţean se ocupă doar de normele didactice, dar cu siguranţă domnul inspector general ştie asta, că doar şi el a fost remunerat din aceşti bani când a profesat aici”, a susţinut Ionel Ciunt.

Aici trebuie amintit că pentru Centrul Judeţean de Excelenţă, Primăria Zalău a cheltuit 2 miliarde de lei vechi, iar pentru premierea olimpicilor s-au cheltuit anual 20.000 de lei.

Ionel Ciunt anunţă CRIZĂ ECONOMICĂ

Primarul Zalăului susţine că cifrele, după opt luni de Guvernare PNL, indică faptul că ne îndreptăm spre o criză economică, iar din acest motiv nicio comunitate nu îşi permite să aleagă oameni fără experienţă.

“Cifrele, după opt luni de Guvernare PNL arată că ne paşte o nouă criză economică. În acest context, nicio comunitate nu îşi poate permite să aleagă oameni fără experienţă în administraţia publică. Atât eu, cât şi Florin Florian suntem şcoliţi la Institutul Naţional de Administraţie, ce dovadă trebuie mai bună pentru a arăta clar experienţa unor oameni care au condus în ultimii patru ani Sălajul – eu ca primar, Florin Florian ca prefect”, susţine Ionel Ciunt.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj