Connect with us

Ştiri din Sălaj

Care partid din Sălaj a avut cei mai mulţi susţinători la depunerea candidaturilor. Rezultate SURPRIZĂ


Pentru a-şi putea valida candidaturile pentru Consiliul Judeţean Sălaj, fiecare partid a trebuit să depună o listă cu cel puţin o mie de susţinători. Totuşi, partidele sălăjene s-au întrecut în bătălia susţinătorilor, iar topul este destul de interesant


Datele furnizate de către Biroul Electoral Judeţean Sălaj în ceea ce priveşte numărul de semnături arată rezultate destul de surprinzătoare, asta deoarece pe aceste liste membri de partid au trebuit să convingă sălăjeni să semneze că sunt de acord ca partidul respectiv poate să intre în bătălia electorală. Targetul minim al fiecărui partid pentru a se putea afla pe buletinul de vot a fost aproximativ o mie de semnături.

Astfel, pentru cele zece partide politice înscrise pe buletinele de vot pentru Consiliul Judeţean Sălaj – PSD, PNL, UDMR, USR-PLUS, ALDE, PNTCD, PRO România, PER, PMP şi Alianţa Maghiară – au semant în total 43.616 sălăjeni.

Desigur, partidele au dus mult mai multe semnături de susţinere, însă acestea au fost considerate valabile.

Rezultatele sunt destul de surprinzătoare, astfel că trei partide îşi împart detaşat podiumul, în timp ce alte trei partide s-au aflat la diferenţă destul de mică pentru a închide top şase formaţiuni politice cu numeroşi susţinători.

Pe primul loc s-a situat PSD, care a strâns 24,8 la sută din totalul de semnături depuse. La diferenţă mică, într-o luptă foarte strânsă s-a situat PNL cu 23,8 la sută din totalul de semnături depuse. UDMR încheie podiumul cu 20,8 la sută de semnături din totalul celor depuse.

La diferenţă uriaşă faţă de cele trei, vine Alianţa USR-PLUS cu 6 la sută din totalul semnăturilor depuse. “În coasta” Alianţei stă ALDE, partidul care a reuşit să depună 5,8 la sută din totalul semnăturilor. Topul partidelor care depăşesc cinci procente este închis de PNTCD cu 5,1 la sută din totalul semnăturilor depuse.

Următorul partid ca număr de susţinători este PRO România cu 4,2 la sută din total, urmat de Partidul Ecologist Român cu 3,6 la sută din total şi de PMP cu 3,2 la sută din total. Cele mai puţine semnături de susţinere adică 2,7 la sută le-a strâns Alianţa Maghiarilor (Partidul Civic şi Partidul Popular Maghiar).

În cifre situaţia stă aşa:

  1. PSD – 10.853
  2. PNL – 10.420
  3. UDMR – 9.082
  4. USR PLUS – 2.605
  5. ALDE – 2.536
  6. PNTCD – 2.230
  7. PRO România – 1.813
  8. PER – 1.566
  9. PMP – 1.360
  10. Alianţa Maghiarilor – 1.151

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj