Connect with us

KARATE TRADITIONAL

Călin Marincaş, preparator fizic cu acte în regulă. Acum, sensei așteaptă oferte!


Multiplul campion naţional, european şi mondial a absolvit cu brio  cursul de perfecţionare de la Oradea, care îi oferă dreptul de a profesa în meseria de preparator fizic. Experimentatul karateka aşteaptă acum oferte de colaborare de la cluburi sportive din Sălaj


Ca şi sportiv, Călin Marincaş şi-a arătat calităţile de-a lungul anilor. Valorosul karateka şi-a adăugat zeci de trofee şi medalii, fie că a fost vorba de Campionatele Naţionale, Europene sau Mondiale.  Activitatea sa de pe tatami l-a dus pe acesta pe cele mai înalte culmi ale performanţei, dar şi în topul celor mai buni sportivi ai Sălajului, ani la rând.

În paralel, Călin Marincaş s-a ocupat şi de destinele copiilor care vor să practice artele marţiale, mai exact karate tradiţional. Nici aici rezultatele nu au întârziat, astfel că elevii tânărului maestru au început să obţină rezultate notabile. Activitatea derulată în ultimii ani de Călin Marincaş cu clubul să – CS Seiko Zalău – a atras şi privirile autorităţilor locale din municipiu, astfel că din acest an multiplul campion a fost “înregimentat” în clubul sportiv al Primăriei Zalău La SCM Zalău, Marincaş va fi antrenorul secţiei de karate.

La începutul acestui an, însă, sportivul a urmat şi un curs de perfecţionare pentru a obţine diploma de preparator fizic. Cursul firesc a fost oprit de pandemie, astfel că orele de perfecţionare au fost anulate pentru o perioadă. Până la urmă, cursanţii au putut să termine cursul fără probleme.

La finalul săptămânii trecute a avut loc şi examenul final, ce a constat în două probe, una orală şi una scrisă.

“La scris, întrebările au fost mai mult despre antrenamentele sportive. La oral, mie mi-a venit o temă despre un circuit de forţă pentru sportivii de performanţă. Până la urmă, am terminat cu bine”, a punctat sensei Călin Marincaş.

Antrenorul de la SCM Zalău a absolvit cursul cu 10 curat! În mai puţin de 10 zile va veni şi certificatul  recunoscut de Ministerul Muncii, prin care Călin Marincaş va putea profesa şi în meseria de preparator fizic. În acest sens, Călin Marincaş ar putea colabora cu orice club sportiv din judeţ.

“Am făcut acest curs în primul rând pentru mine. Am vrut să mă perfecţionez, însă e posibil şi să colaborez cu cluburi sportive din judeţ, cu atât mai mult cu cât prin Sălaj nu prea există preparatori fizici”.

Călin Marincaş

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăejan de miercuri, 19 august.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in KARATE TRADITIONAL