Connect with us

FOTBAL

Un nou format în Liga a III-a: SCM Zalău şi Sportul Şimleu vor disputa mai puţine meciuri


Comitetul Executiv al FRF a decis ca Liga a III-a să fie formată din 10 serii a câte 10 echipe. Fiecare echipă va susţine în sezonul regulat doar câte 18 meciuri. Primele două clasate vor merge în barajul pentru Liga a II-a, în timp ce ultimele două clasate din fiecare serie vor retrograda în Liga a IV-a, la fel şi cel mai slab loc 8


Pandemia de coronavirus a determinat conducerea FRF să schimbe sistemul competiţional în ligile inferioare, astfel încât echipele să aibă mai puţine meciuri şi implicit costurile să fie mai reduse.

Deşi s-a dorit ca Liga a III-a să pornească la startul sezonului 2020 – 2021 cu 90 de echipe la start, împărţite în cinci serii de 18, până la urmă, sistemul a fost din nou schimbat, urmând să fie formate 10 serii, de câte 10 echipe!  În aceste condiţii, vor promova şi celelalte echipe de pe locurile 2 la baraj,  iar până vineri, FRF va anunţa care sunt aceste grupări.

În sezonul în care Sălajul va avea două echipe în Liga a III-a, numărul de jocuri va fi mult mai mic decât în anii trecuţi.

Sezonul regulat va conţine doar 18 etape (nouă în tur şi nouă în retur), iar în faza următoare a campionatului vor merge mai departe doar primele două clasate, care vor accede într-un prim baraj de promovare, în “dublă”manşă.

Vor fi 10 partide de baraj în prima fază, după care învingătoarele se vor duela între ele, tot tur-retur, pentru a putea fi desemnate cele cinci formaţii ce vor promov a în Liga a II-a.

Astfel, un număr de 80 de echipe vor susţine 18 partide în ediţia 2020 – 2021 a Ligii a III-a, alte 10 echipe vor ajunge să contabilizeze 20 de partide, iar cele care vor ajunge la barajul final pentru promovare vor aduna în total 22 de partide.

În ce priveşte retrogradarea, la finalul sezonului regulat, ultimele două clasate vor lua drumul Ligii a IV-a, la fel şi cea mai slab clasată de pe locul 8.

Programată iniţial să înceapă pe 29 august, Liga a III-a va lua startul abia pe 12 septembrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL