Connect with us

Ştiri din Sălaj

Primii kilometri de autostradă din Sălaj! Se va lucra pe două tronsoane

După cum a şi promis actualul Guvern, Sălajul estge unul dintre județele care vor beneficia de investiții substanțiale.

Acestea se vor materializa într-un impuls economic acordat mediului de afaceri, cu impact pozitiv în nivelul de trai al oamenilor.

În această vară, a fost semnat contractul pentru tronsonul de autostradă Zimbor – Poarta Sălajului, iar ministrul Transporturilor, sălăjeanul Lucian Bode, spune că în toamnă vor începe lucrările.

Recent, a fost desemnat şi câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția sectorului de autostradă Nușfalău – Suplacu de Barcău!

Conform reprezentanţilor Ministerului Transporturilor, ofertantul desemnat ca şi câștigător este societatea Nurol Insaat Ve Ticaret A.S., cu preţul de 384.138.887,89 lei (fără TVA).

Durata contractului este de doi ani (24 de luni), din care: 6 luni perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 120 de luni.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj-Napoca – Oradea, Subsecţiunea 3B5.

Această subsecţiune a autostrăzii (km 66+500 – km 80+054.044), în lungime de aproape 14 kilometri (13,554 km), este de fapt tronsonul dintre localităţile Nuşfalău (Sălaj) – Suplacu de Barcău (Bihor).

Altfel spus, aceştia vor fi primii kilometri de autostradă de pe raza judeţului Sălaj!

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă imediat după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea tuturor contestataților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

“Unul dintre dezideratele mandatului meu în fruntea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, implicit a Guvernului Ludovic Orban, este să scoatem județele țării din zona gri în care au fost menținute de guvernările pesediste. Guvernări care de-a lungul prea multor ani au administrat România doar pentru propriul interes politic, de grup, cetățeanul neaflându-se pe lista de priorități ale acestui partid. Iar pentru că Sălajul a fost prea mult timp considerat un județ de mâna a doua, cred că a sosit momentul să aducem sălăjenilor și vești bune, fiind deja o certitudine faptul că 2020 este un an al schimbării pentru județul nostru. Astfel, sunt bucuros să anunț că Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a transmis adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului având ca obiect “Proiectare și execuție Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Sectiunea 3B: Mihăiești – Suplacu de Barcău, Subsectiunea 3B5: Nușfalău – Suplacu de Barcău (km 66+500 – km 80+054.044)” către toți ofertanții”.

Lucian Bode – ministrul Transporturilor

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj