Connect with us

Ştiri din Sălaj

Cine e Claudiu Burcuș, candidatul cu care Alianța USR PLUS vrea să câștige primăria Horoatu Crasnei?

 Claudiu Burcuș este un fermier gospodar din Horoatu Crasnei, care a demonstrat că se poate duce o viață de calitate și în satele din Sălaj. Are 41 de ani și și-a petrecut toate vacanțele în Horoat, alături de bunici, oameni vrednici, de la care a învățat să îi fie dragă munca și animalele. La 19 ani, după ce a terminat Liceul Agricol din Șimleul Silvaniei, profil Tehnician veterinar, a plecat să muncească în străinătate, cu gândul la un trai mai bun.

A stat 11 ani în Italia, după care  s-a întors acasă. A renunțat atât la străinătate, cât și la viața de la oraș și s-a stabilit în Horoat. A vrut să demonstreze că omul, prin muncă, sfințește orice loc și că se poate trăi și în satul sălăjean, la fel de bine ca “dincolo”. Ar fi niște condiții importante, totuși: seriozitatea, curaj, ambiție, voință, spirit constructiv și multă muncă.

Satul sălăjean are nevoie de oameni tineri, care să valorifice potențialul locului. Claudiu e tehnician veterinar și își iubește meseria. În urmă cu 12 ani a decis să pună bazele unei  ferme zootehnice, cu bani proprii. Are câteva zeci de vaci de carne și câteva zeci de hectare de pământ, proprietate personală. Și-a întemeiat și o familie și are un băiat de 8 ani.

Muncesc, plătesc impozite, știu cât este de greu. Lucrurile frumoase se fac cu multă muncă, nopți nedormite și, uneori, cu sacrificii. În urmă cu un an am hotărât să mă  implic și politic, nemulțumit de mersul lucrurilor din țară, în ultimii 30 de ani. Mai ales în ceea ce privește administrarea banului public, nevoia fermierilor de a fi informați în legătură cu programele de absorbție a fondurilor europene și de a fi promovați și susținuți. M-am alăturat partidului condus de Dacian Cioloș, pe care îl consider apropiat de noi, fermierii, om onest și din popor. Poate prea de treabă câteodată”.

În primăvara acestui an a luat decizia  de a-și depune candidatura din partea Alianței USR PLUS, pentru funcția de primar al comunei Horoatu Crasnei, care are în componență satele: Horoatu Crasnei, Hurez, Stârciu, Șeredei și Ponița. Este o comună multi etnică, în care oamenii sunt harnici și au nevoie de lideri cu viziune, onești, curajoși  și implicați.

 

Mi-am promis că nu voi duce o campanie bazată pe laude și promisiuni electorale deșarte, fiind convins că sunteți sătui de așa ceva și doriți mai mult fapte decât vorbe, în adevăratul sens al cuvântului, nu numai la nivel de slogan. Vreau să contribui, împreună cu oamenii activi și implicați, la bunăstarea și modernizarea comunei. Cu toții ne dorim să trăim într-o comună frumoasă, curată și prosperă.

Ne dorim o mai bună colaborare între primărie și cetățeni, astfel putându-se indentifica cu ușurință problemele existente și se pot găsi soluții.

Ne dorim cât mai mulți tineri care să rămână în comună și să dezvolte proiecte de antreprenoriat. Ei trebuie susținuți cu măsuri de informare și facilitarea accesului la fonduri europene sau programe de Start Up.

Ne dorim îmbunătățirea infrastructurii agricole, facilitând astfel accesul cetățenilor la terenurile pe care le dețin.

Ne dorim modernizarea văilor prin îndiguiri și facilitarea accesului cetățenilor, care locuiesc pe lângă văile tuturor satelor, la drumurile principale.

Ne dorim cadastrarea terenurilor agricole, măsură care în viitorul apropiat va fi obligatorie pentru obținerea subvențiilor APIA.

Ne dorim atragerea de fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii școlare din toate satele comunei.

Ne dorim soluții viabile pentru a ajuta persoanele în vârstă.

Ne dorim administrație transparentă, atentă la cheltuirea banului public.

Ne dorim dispensare umane renovate şi modernizate”.

Claudiu Burcuș este tânăr, are o echipă tânără, ambițioasă, dedicată, care e dispusă să muncească și să găsească soluțiile potrivite pentru fiecare problemă în parte. Ei mizează foarte mult pe coloborarea cu cetățenii comunei, care, de foarte multe ori, sunt primii care pot ajuta cu o propunere de  soluție în orice situație.

Prin exemplul personal voi arăta că muncind împreună, cetățenii și administrația locală pot face din comuna Horoatu Crasnei un loc în care să le fie drag tinerilor să se întoarcă, așa cum am făcut și eu. Avem o echipă bună și pentru Consiliul Județean, deci suntem pregătiți să ne punem pe treabă!”.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj