Connect with us

Ştiri din Sălaj

EXCLUSIV! Harta la zi a cazurilor de coronavirus în Sălaj. Unde mai sunt focare în judeţ


Trei localităţi înregistrează la ora actuală probleme cu numărul mare de persoane infectate – Zalău, Năpradea şi Bălan


S-a vorbit mult timp pe surse despre coronavirus şi autorităţile au fost mult timp nedumerite şi nu au putut să ne prezinte situaţia clară a cazurilor de coronavirus. Am fost informaţi doar că s-au laut măsuri în unele localităţi, fără a ştii exact numărul de persoane infectate şi de ce trebuie să ne ferim.

Redacţia Ştirile din Sălaj, parte a grupului Sportul Sălăjean vă prezintă astăzi, în exclusivitate, harta tuturor celor 285 de cazuri confirmate în Sălaj de la începutul pandemiei şi până în prezent, şi harta cazurilor active, astfel încât să ştim să ne protejăm, în primul rând noi, oamenii simpli, iar apoi mai marii din instituţiile abilitate.

Trei localităţi cu probleme – Zalău, Năpradea, Bălan 

La ora actuală, 19 august, sunt trei localităţi unde se înregistrează mai multe cazuri de coronavirus. În Zalău sunt active 29 de cazuri de coronavirus, dintr-un total de 82 câte au fost raportate de la începutul pandemiei şi până în prezent. La Năpradea sunt 11 cazuri active, dintr-un total de 11, iar în comuna Bălan, din 17 persoane infectate mai sunt active 5 cazuri.

ADEVĂRUL din focarele Treznea, Bobota şi Sărmăşag

Prefectura Sălaj, prin Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a decis să impună restricţii în focarul de la Treznea. În aceeaşi perioadă mai existau însă două focare active în Sălaj, unde nu s-au luat aceleaşi măsuri ca în cazul de la Treznea. Astfel, la Treznea au fost active 11 cazuri, iar la ora actuală nu mai este nicio persoană infectată!

Acelaşi număr, respectiv 11 cazuri au fost confirmate şi în Sărmăşag, unde şi aici, din fericire, nu mai există persoane infectate. Şi la Bobota a fost raportat un focar, dar nimeni nu a dorit să ne expună situaţia reală. Datele arată însă că la Bobota au fost înregistrate 10 cazuri, niciunul activ.

Jibou – numeroase cazuri după o masă festivă

La Jibou de la începutul pandemiei şi până în prezent au fost înregistrate 39 de cazuri. Numărul este atât de ridicat deoarece aici a fost problema la Sărbătorile Pascale când la Rona s-a organizat o masă festivă de unde a fost răspândit virusul. În oraşul de pe Someş mai sunt active doar trei cazuri.

Cazuri active la ora actuală

La ora actuală în Şimleu Silvaniei sunt active 2 cazuri, iar de la începutul pandemiei şi până în prezent au fost înregistrate 11 astfel de cazuri. La Cehu Silvaniei este activ un caz dintr-un total de 3 de la începutul pandemiei. La Agrij este raportat un caz activ dintr-un total de 6. La Băbeni este un caz activ, din tot atâtea de la începutul pandemiei. La Bocşa mai e un caz activ dintr-un total de 6, la Buciumi tot unul dintr-un total de 7, iar la Creaca tot unul dintr-un total de 2. Mai este un caz la Horoatu Crasnei, din tot atâtea în comună de la începutul pandemiei, iar la Ileanda sunt două cazuri dintr-un total de 4. La Ip este un caz activ dintr-un total de două, la fel şi la Letca şi Meseşenii de Jos. În Românaşi sunt trei cazuri active din şapte de la începutul pandemiei, la Şimişna este unu din tot atâtea, iar la Someş Odorhei sunt patru cazuri active dintr-un total tot de patru. La Surduc sunt două cazuri active dintr-un total de opt.

Comune unde s-au raportat cazuri în trecut, iar acum e “linişte”

Prezentăm în continuare comunele unde în timpul pandemiei au fost raportate cazuri, dar la ora actuală nu mai este activ niciun caz. Cifra care va apărea în dreptul comunei semnifică numărul total de cazuri, cu precizarea că în aceste comune nu mai sunt cazuri active.

Almaşu – 1, Benesat – 3, Boghiş – 1, Chieşd – 2, Crasna – 2, Crişeni – 2, Cuzăplac – 1, Dobrin – 2, Gâlgău – 3, Gârbou – 1, Nuşfalău – 3, Pericei – 1, Poiana Blenchii – 2, Sâg – 1 , Şamşud – 1 (*persoana locuieşte în Zalău, dar era domiciliată aici), Vârşolţ – 4.

** datele au fost preluate din situaţia cazurilor la nivelul judeţului Sălaj raportată astăzi, 19 august la ora 9.00 !

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj