Connect with us

FOTBAL

Comuna Crasna revine în fotbal


Prin implicarea lui Rudolf Stanciu a luat fiinţă clubul Futbal Klub Kraszna care pune accentul pe grupe de copii şi juniori. S-au format grupe de juniori C, D şi E, care vor fi înscrise în campionatele organizate de AJF Sălaj


Comuna Crasna are tradiţie în fotbalul sălăjean, începând de la Spartac Crasna, Fibrex şi CS Crasna, care au jucat în Liga a IV-a şi au avut rezultat notabile. Din toamna anului 2018, CS Crasna s-a retras din Liga a IV-a, iar comuna a rămas fără fotbal. La doi ani distanţă, “sportul rege” se reporneşte în comună, prin implicarea lui Rudolf Stanciu şi a autorităţilor locale.

De data aceasta, fotbalul din Crasna se va rezuma la nivel de copii şi juniori.Astfel, în această vară a luat fiinţă clubul Futbal Klub Kraszna şi s-au format deja grupe de juniori, C, D şi E.  Rudolf Stanciu, Jozsa Csongor, Benko Csaba, Mate Levente sunt antrenorii care se ocupă de grupele de juniori, dar în perioada următoare va fi adus şi un antrenor care să se ocupe de pregătirea portarilor. Noul club din Crasna vrea să pună accentul şi pe fotbal feminin, astfel că îşi va forma şi o grupă de fete (2008 – 2009) în perioada următoare.

“Lucrăm non stop şi ne bazăm doar pe juniori. În noul sezon ne vom înscrie în campionatele de juniori C, D şi E, care sunt organizate de AJF Sălaj. Vom face şi o grupă de fete”, a spus Rudolf Stanciu.

Între timp s-au făcut lucrări de modernizare la baza sportivă din Crasna, atât la vestiare, cât şi la suprafaţa de joc. “Lucrăm la modernizarea vestiarelor, s-a pus la punct suprafaţa de joc şi avem şi nocturnă. Vom face şi un teren sintetic lângă terenul mare”, anunţă Rudolf Stanciu.

Gruparea din Crasna are o colaborare bună cu Academia Csikszereda, astfel că cei mai buni juniori de la Crasna vor face pasul spre academia din Miercurea Ciuc. “Noi vom pune accentul doar pe juniori, iar interesul nostru este ca până în clasa a VIII-a, cei mai buni să ajungă la Csikszereda”, a spus Rudolf Stanciu.

Prin intermediul său, trei juniori sălăjeni au ajuns zilele trecute la Miercurea Ciuc, pentru a susţine probe de joc. Este  vorba de Andrei Jula, Lukacs Marc şi Bagoly Adam, care au jucat la Viitorul Zalău şi Sportul Şimleu.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL