Connect with us

Ştiri din Sălaj

Cristian Opriş propune proiecte importante pentru dezvoltarea oraşului Şimleu Silvaniei


Candidatul PSD vine în faţa alegătorilor cu un program îndrăzneţ prin care speră să transforme oraşul într-unul cât mai european


Candidatul PSD la funcţia de primar în Şimleu Silvaniei, Cristi Opriş are proiecte îndrăzneţe pentru dezvotlarea oraşului. Acesta susţine că oraşul a evoluat prea puţin în ultimii ani. Consideră că Şimleu Silvaniei este izolat economic, lipsesc investiţiile în piaţa muncii şi acuză lipsa dialogului cu antreprenorii locali. Cu mici excepţii pe plan estetic, oraşul stagnează din punct de vedere al evoluţiei, este de părere Cristi Opriş.

Proiectul cu care vine în faţa alegătorilor se intitulează “Şimleu Sivlaniei, oraş european”. Printre punctele importante se numără atragerea de investitori şi investiţii în vederea creării de noi locuri de muncă, construirea unei platforme industriale, dar şi înlocuirea şi extinderea sistemului de apă-gaze-canalizare pe toate străzile din oraş şi în satele aparţinătoare – Bic, Cehei, Pustă. Candidatul PSD susţine că este inadmisibil ca în 2020 să se deverseze canalizarea în râul Crasna şi să miroasă în tot oraşul.

Alte proiecte vizează finanţarea pentru termoizolarea tuturor imobilelor, transformarea fostului spital în centru de îngrijire a persoanelor în vârstă şi înfiinţarea unei linii de transport în comun local din satele aparţinătoare şi străzile lateralnice. Printre altele mai propune atragerea de fonduri europene pentru modernizarea şi reabiltiarea oraşului – drumuri, trotuare, piste de biciclete, pavarea străzii Măgura, rigole pentru scurgerea apelor, dar şi înfiinţarea unui departament în cadrul Primăriei pentru accesarea fondurilor europene şi totodată pentru sprijinirea cetăţenilor în vederea obţinerii fondurilor europene. Candidatul PSD îşi mai propune construirea unei creşe, amenajarea unei parcări etajate în locul fostei centrale dezafectate din vecinătatea policlinicii, fluidizarea circulaţiei, regularizarea şi colectarea apelor pluviale care se scurg de pe Măgură.

Candidatul PSD îşi mai doreşte readucerea în stare de întrebuinţare a fostelor sere, unde să se înfiinţeze un serviciu de gospodărie locală, acordarea de facilităţi investitorilor , extinderea intravilanului, amenajarea malului Crasnei pe toată porţiunea oraşului, recondiţionarea Podului de Fier. Pentru dezvoltarea turismului şi-a propus finalizarea lucrărilor în Parcul Central, modernizarea Ştrandului Termal Broscărie, restaurarea şi conservarea clădirilor de patrimoniu. Alte proeicte prevăd modernizarea stadionului Măgura şi înfinţarea unei baze sportive, terasarea şi amenajarea Pădurii Brădet pentru locuri de camping.  În viziunea lui Cristi Opriş Primăria trebuie să devină un loc public în adevăratul sens al cuvântului deoarece statul de drept nu este negociabil. Acesta îşi asumă crearea unor pârghii şi mijloace de comunicare în vederea consultării cu ceteăţenii în ceea ce priveşte problemele majore ale comunităţii, stabilirea unui program de audienţă în prezenţa membrilor comsiei din cadrul departamentelor de specialitate din primărie. Acesta îşi doreşte să înlăture incompetenţa şi nepotismul şi să asigure accesul liber al cetăţenilor în primărie, dar îşi propune şi reducerea birocraţiei şi a corupţiei din instituţie.

(P.)

 

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj