Connect with us

Ştiri din Sălaj

Polițiștii au aplicat contravenții în valoare de 481000 lei


Polițiștii din Sălaj au continuat acţiunile pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, în Sezonul Estival 2020. Poliţiştii au intervenit la peste 200 de sesizări, au reţinut peste 80 de permise de conducere şi au retras zeci de certificate de înmatriculare


În perioada 3-9 august, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a acționat cu efective mărite pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pe perioada sezonului estival 2020.

Astfel, în perioada de referință, poliţiştii au intervenit la 209 sesizări ale cetăţenilor, 195 dintre acestea au fost prin apelul de urgenţă 112.

De asemenea, în materie penală, polițiștii au fost sesizaţi despre comiterea a 79 de infracţiuni, din care 11 la regimul circulaţiei rutiere (conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere fără permis şi conducere cu autoturismul neînmatriculat), 32 contra patrimoniului (furturi, distrugeri, tâlhărie),  iar diferenţa au constituit alte genuri de infracţiuni. 16 persoane au fost prinse în flagrant. În cadrul dosarelor penale instrumentare sunt cercetate 34 de persoane.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea 61/1991 republicată, poliţiştii au aplicat 145 de sancțiuni contravenționale.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au acționat la nivel judeţean, în urma abaterilor constatate fiind aplicate 1270 de sancțiuni, din care 15 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 372 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar diferenţa au constituit alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute 81 de permise de conducere (31 pentru depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv) şi 34 de certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acţiunilor desfăşurate au mai fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 şi 91 la alte acte normative, fiind confiscate bunuri în valoare de 1158 lei.

Valoarea totală a contravenţiilor se ridică la suma de 481794 lei.

Pentru siguranța dumneavoastră în perioada sezonului estival, polițiștii vă sfătuiesc:

Când plecați de acasă, încercați să creați aparența că se află cineva în locuință, prin instalarea unor dispozitive de aprindere și stingere automată a luminilor în locuință sau colectarea frecventă a corespondenței de către un vecin sau o persoană de încredere.

Nu lăsați sume mari de bani sau valori în casă.

Nu postați pe rețelele de socializare mesaje din care să reiasă că sunteți departe de casă, întrucât poate constitui o invitație pentru hoți!

Acordați o atenție sporită lucrurilor personale atunci când mergeți să vă relaxați, în timpul ieșirilor la iarbă verde, la piscine, ștranduri sau la pescuit.

Când ați ajuns la destinație, nu lăsați bagajele nesupravegheate lângă mașină. Nu expuneți sumele de bani pe care le dețineți!

Lăsați-vă lucrurile de valoare, banii, documentele în seiful hotelului! Luați la dumneavoastră numai sumele necesare efectuării plăților curente!

Nu lăsați nesupravegheate pe plajă lucruri de valoare (telefoane, aparate/camere de fotografiat/filmat etc.). Câteva momente de neatenție sunt de ajuns pentru ca infractorii să le sustragă.

Dacă vi s-a repartizat o cameră la un etaj inferior, nu lăsați geamurile deschise! Este calea cel mai ușor accesibilă hoților!

Pe lângă activitatea curentă a polițiștilor, este bine ca fiecare cetățean să știe și să ia măsurile proprii de protejare împotriva infractorilor.

Pentru orice situație care poate constitui o urgență, apelați serviciul unic de urgență 112!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj