Connect with us

Ştiri din Sălaj

Un nou album al Ansamblului folcloric „Meseșul”: „Din Sălaj în toată țara”


Un nou album intitulat „Din Sălaj în toată țara”  a apărut la Casa de discuri „Glas transilvan”. Albumul a fost realizat prin colaborarea artiștilor din Sălaj precum dănțăușii de la Ansamblul folcloric „Meseșul”, orchestră și soliști vocali


A apărut la Casa de discuri „Glas transilvan” un nou album al Ansamblului folcloric „Meseșul” al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj: „Din Sălaj în toată țara”.
Albumul cuprinde înregistrări audio cu orchestra, soliștii vocali și dansatorii ansamblului, cu cântece și dansuri din Sălaj, Transilvania, Banat și Oltenia. Conducerea muzicală: prof. Dorel
Ciobanu, dirijorul orchestrei; coregraf Radu Mureșan; soliști vocali Adriana Baciu Bonțe, Camelia Cherecheș, Valeria Suciu și Lucreția Bolba; conducerea secției: Paula Pop Taloș.
Ansamblul folcloric „Meseșul” a fost înființat în 1996 și a funcționat, în diverse formule instituționale, în subordinea Consiliului Județean Sălaj.
Din octombrie 2010 este secție a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, centru condus de Daniel Săuca.
Vă oferim una din piesele de pe noul album al Ansamblului folcloric „Meseșul”, o suită instrumentală din Transilvania.
Filmările au fost realizate la Castrul Roman de la Porolissum – Moigrad, cel mai important obiectiv turistic din județul Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj