Connect with us

FOTBAL

FOTO și VIDEO. Sportul Șimleu a dezamăgit la barajul de promovare pentru Liga a III-a


Cotată cu șanse mari la promovare, mai ales că a avut de înfruntat doar un singur adversar, gruparea de sub Măgură a fost fără replică duminică, în fața celor de la Progresul Șomcuta Mare. Deși era avantajată și de o remiză cu goluri, până la urmă Sportul Șimleu a pierdut cu 2 – 0 și a ratat șansa de a ajunge în Liga a III-a


Speranţe mari şi-au pus iubitorii fotbalului şimleuan şi implicit cei din întreg Sălajul în Sportul Şimleu, care a fost desemnată de către AJF să reprezinte judeţul la turneul de baraj pentru Liga a III-a. Toate calculele o dădeau favorită pe echipa condusă de Ioan Gurzău, mai ales că Sportul Şimleu avea un mare atuu în faţa celor de la Progresul Şomcuta Mare: pregătirea fizică. În plus, şimleuanii ar fi câştigat grupa şi în cazul unei remize cu goluri, dar până la urmă, gruparea de sub Măgură s-a prezentat lamentabil.

Pe o căldură infernală, cele două echipe au încercat să ofere un spectacol, dar acesta a lipsit cu desăvârşire, mai ales în prima repriză. Şimleuanii au avut iniţiativa în debut, iar încă din primul minut, Codruţ Ardelean a tras la poarta adversă, dar mingea s-a dus pe centrul porţii şi portarul Lovasz a respins. În prima parte a reprizei, Sportul a mai avut un corner bun, însă masivii fundaşi ai Şomcutei au respins pericolul. O şansă bună de a marca au avut şi maramureşenii, în ultimele 10 minute din prima repriză, prin Bogdan Hauşi, care din poziţie bune a ratat ţinta.

S-a intrat cu 0 – 0 la pauză, un rezultat care ar fi fost bun pentru ambele echipe în perspectiva promovării. În loc să fie mai curajoasă, Sportul Şimleu a devenit o echipă mai fricoasă în partea secundă, dar cu toate acestea putea profita de două şanse bune.

În minutul 55, echipa lui George Zima a avut o lovitură liberă de la 18 m, dar mingea a lovit zidul, iar după 3 minute, Andrei Chiş a pătruns în careu, însă a tras peste poartă.

Replica maramureşenilor a venit rapid şi s-a lăsat cu gol, în minutul 65, când experimentatul Bogdan Hauşi a marcat cu o lovitură de cap, la colţul lung, după o centrare de pe partea dreaptă.

Sportul Şimleu a început să preseze, dar fără ocazii mari la poarta adversă. Deşi condiţia fizică a celor de la Progresul a lăsat de dorit în partea secundă, până la urmă, tot Şomcuta Mare a mai marcat, după un contraatac tăios. Astfel, în minutul 74, tot Bogdan Hauşi a avut o acţiune bună pe stânga, mingea a ajuns în centrul careului, de unde Tudor Balmuş a marcat cu un şut cu latul.

La 2 – 0, Sportul a căzut la pământ cu moralul şi nu a mai avut forţa de a reveni în joc. Adelin Neaga a avut şansa golului abia în ultimele minute, când a tras în plasa la laterală, în timp ce Progresul putea face 3 – 0 în ultimele 5 minute, prin Ionuţ Buhai, care a rămas singur cu Paul Cosma, dar a tras peste transversală.

S-a terminat 2 – 0, iar Progresul a întins o horă a bucuriei  pe Stadionul “Olimpia”, mai ales că Şomcuta Mare revine într-o ligă superioară după aproape 20 de ani. De cealaltă parte, jucătorii Şimleului au părăsit terenul cu lacrimi în ochi, după ce au fost atât de aproape de o promovare în Liga a III-a.

Oricum, gruparea de sub Măgură termină pe locul 2 turneul de baraj, dar acum stă la mâna altor echipe pentru a ajunge în eşalonul superior. FRF a anunţat că maxim 7 echipe vor promova şi de pe locurile 2, însă după clasamentele grupelor, Sportul Şimleu nu se regăseşte în primele şapte echipe aflate pe poziţiile secunde

Progresul Șomcuta Mare – Sportul Șimleu 2 – 0 (0 – 0)

Au marcat: Bogdan Hauși (65) și Tudor Balmoș (74)

Progresul Șomcuta Mare: Alexandru Lovasz – Tudor Balmoș, Alexandru Ignat, Bogdan Lazăr, Bogdan Bușică, Cătălin Raduneaţă, Ștefan Illes (cpt.), Mihai Revesz, Bogdan Hauși, Vlad Pop şi Mihai Gherghel. Au mai jucat: Adrian Cormoş, Ionuţ Buhai, Bogdan Bârlea şi Dorin Petreuş. Rezerve: Ioan Vlad Pop, Gheorghe Mureşan şi Andrei Mihalca. Antrenor: Mircea Dan. Delegat: Alex Buhai

Sportul Șimleu: Paul Cosma – Răzvan Pop, Bogdan Oltean, Marius Leitan, Silviu Crişan (cpt.), Vlad Pop, George Pop, Adelin Neaga, George Contraș, Andrei Chis și Codrut Ardelean. Au mai intrat: Eduard Trinka, Alexandru Cătuna, Daniel Gut, Lazăr Zoltan şi Mălin Sabou. Rezerve: Florin Moisi şi Olimpiu Ardelean. Antrenor: George Zima. Delegat: Fazakas Karol

Au arbitrat: la centru: Ovidiu Mazilu (Satu Mare), asistenţi: Ciprian Danşa (Satu Mare) şi Iulian Brînză (Botoşani). Observatori: Dan Monea (Aiud) şi Viorel Vancea (Oradea) 

 

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. VASILE63

    10 August 2020 at 11:16

    Asa e SPORTUL a facut un joc slab ,dar tineretea lotului,lipsa de experienta a jocurilor grele ,emotiile au facut ca sa asistam la un joc nereusit ! Aceasta echipa are potential ,are valoare.poate vre-o 2-3 jucatori mai experimentati intre ei ar fi dat un alt curs jocului ,dar ramân la parerea ca echipa are valoare are un antrenor tânar f.bun ,are conducere,are orasul aproape de ei si pot oferi satisfactii pe viitor !Copii capul sus mai aveti multe de spus in fotbal ,nu cedati ptr ca aveti valoare !BAFTA MULTA in continuare !Va multumim ptr acest sezon frumos !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL