Connect with us

AUTOMOBILISM

Maşină nouă, aceeaşi prestanţă. Szabo Robert a câştigat şi etapa a II-a de Rally Sprint

După ce s-a impus în prima etapă a Campionatului de Rally Sprint, pilotul sălăjean a fost la înălţime şi în etapa a II-a, reuşind să se claseze pe primul loc la OPEN şi de această dată


După mai multe amânări, la mijlocul lunii iunie a debutat Campionatul Internaţional de Rally Sprint. Prima etapă s-a desfăşurat în poligonul de la Satu Mare, iar campionul en-titre a fost în formă maximă. Sălăjeanul Szabo Robert şi-a adjudecat victoria la debutul noului sezon, fiind dornic să devină şi în acest an, campion absolut la Rally Sprint.

Etapa a II-a a campionatului ar fi trebuit să se dispute pe circuitul Transilvania Motor Ring, însă, din cauza pandemiei de coronavirus, calendarul a fost dat peste cap şi până la urmă, etapa a II-a a avut loc tot la Satu Mare, de această dată pe un traseu amenajat pe Bulevardul Transilvaniei.

La start s-au aflat peste 40 de piloţi, veniţi din judeţele limitrofe. Nu putea lipsi principalul favorit, campionul nostru, Szabo Robert. Pilotul s-a înscris pe ultima sută de metri şi a surprins prin alegerea maşinii, un model mai nou de Subaru.

A fost primul concurs cu noua maşină, iar sincronizarea a durat ceva timp. “I-am făcut inaugurarea la etapa din weekend. Nu a mers prea bine la început pentru că nu puteam să comunic cu maşina. Eram tot pe locul 4 – 5 înainte de ultima manşă”, ne-a spus Szabo Robert.

Până la urmă, experienţa pilotului şi-a spus cuvântul şi în ultima manşă de concurs, sălăjeanul a reuşit să recupereze teren şi în cele din urmă, după un timp perfect, 1,00 minute a terminat etapa pe locul 1.

“Eram ultimul concurent şi totul s-a răsturnat la ultima manşă. Am încercat mai întâi un program puternic de 400 de cai, dar ceva nu funcţiona şi am mers pe programul city. Chiar şi aşa, am scos un timp foarte bun, un minut. Consider că este un timp foarte bun pe această pistă. A fost şi vremea bună şi cauciucurile au avut aderenţă”, ne-a spus Szabo Robert.

Din păcate, incertitudinea din lumea sportului şi schimbările frecvente din calendar dau peste cap şi programul piloţilor şi asta s-a văzut la această etapă când la categoria avansaţi a fost un singur sportiv.

“Din păcate, la categoria mea am fost singurul. Foarte mulţi piloţi nu au venit, iar pandemia îşi spune cuvântul”, spune campionul en-titre la Rally Sprint.

Următoarea etapă din Campionatul de Rally Sprint ar urma să aibă loc pe circuitul Transilvania Motor Ring.

Până atunci, ar putea debuta şi noul sezon din Campionatul de VTM (Viteză Traseu Montan), în cazul în care situaţia epidemiologică permite acest lucru.

Sursa foto: WST Photography

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in AUTOMOBILISM