Connect with us

DIVIZIA A1

Cum încearcă familia Coţa să mai obţină profit de pe urma voleiului


Conducerea fostei campioane  a înscris echipa în liga secundă, deşi este plină de datorii şi suspendată de Federaţia Română de Volei. Familia Coţa urmăreşte însă alte interes şi speră să mai încaseze grilele pe jucătorii caremai aveau acord cu clubul şi în sezonul următor


Sub conducerea familiei Coţa, brandul voleiului sălăjean a fost grav afectat, în condiţiile în care, în ultimii ani, la Volei Municipal Zalău au fost o serie de probleme financiare. Toate adunate au dus la o serie de procese, astfel că jucătorii şi persoanele din staff au acţionat clubul în instanţă, pentru a-şi recupera drepturile băneşti. Clubul a ajuns să aibă datorii la diferiţi furnizori, dar şi la Federaţia Română de Volei, fapt pentru care echipa a fost suspendată din toate competiţiile.

După toate aceste probleme grave, conducerea de la CSVM – adică şoţii Vasile şi Daniel Coţa – au intrat pe mâna oamenilor legii şi sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri în forma continuată.

Din poziţiile pe care le ocupau, cei doi şi-ar fi însuşit potrivit procurorilor nu mai puţin de 3,1 milioane de lei, adică aproximativ 640.000 de euro, cei doi fiind plasaţi sub control judiciar, după ce înainte au fost în arest şi arest la domiciliu. Cu toate acestea, conducerea de la Volei Municipal mai vrea să obţină profit de pe urma clubului pe care l-au condus atât de defectuos în ultimii ani.

Prezentă la o emisiunea de la propria televiziune, Daniel Coţa a spus că Volei Municipal Zalău nu este în faliment şi nici nu se desfiinţează, conducerea fiind decisă să meargă mai departe, deşi Primăria nu mai are nimic în comun cu acest club! Mai mult, Daniel Coţa a spus că echipa are şi un antrenor de pe plan local.

Astfel, Volei Municipal Zalău s-a înscris în Divizia A2,  o decizie care surprinde pe toată lumea, având în vedere că echipa este suspendată şi are interdicţie de participare la competiţii până îşi achită datoriile restante. Conducerea urmăreşte însă să mai obţină grile după jucătorii care mai aveau acord cu clubul şi pentru sezonul 2020 – 2021. Gabriel Ghionea, Gabriel Cherbeleaţă, Alexandru Muscină, George Gavriz şi Ovidiu Darlaczi sunt jucătorii care mai aveau acord cu Volei Municipal. Pe urma lor, conducerea speră să încaseze grile între 1.000 – 4.000 de euro, odată cu înscrierea echipei în Divizia A2.

Rămâne de văzut cum va fi posibil acest lucru, iar o decizie în privinţa participării celor de la Volei Municipal Zalău în Divizia A2 va fi luată de FRV, în cadrul Adunării Generale de la finalul lunii septembrie.

“Am primit cerere de înscriere în Divizia A2 de la Volei Municipal Zalău. O să o analizăm şi vom vedea. Însă, suspendarea rămâne valabilă, indiferent în ce ligă vor fi. Ce este cert este că nu vor mai fi în prima ligă dacă şi-au depus cerere de înscriere în liga secundă. Suspendarea prevede şi interdicţia de participare la competiţii. Însă, încercăm să fixăm o Adunare Generală la finalul lui septembrie şi să stabilim ce este de stabilit. Au intenţia de a rămâne într-o competiţie organizată de FRVolei, dar deocamdată ei n-au niciun drept”, spunea Gheorghe Vişan, preşedintele FRV.

Pentru înscrierea în Divizia A2, Volei Municipal Zalău a trebuit să depună o cerere la Federaţie până pe 24 iulie, dar să şi achite o taxă în valoare de 150 de euro.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1