Connect with us

Ştiri din Sălaj

Proiectele de investiţii din Sânmihaiu Almaşului, în linie dreaptă spre finalizare


Dacă lucrările la căminul cultural din centrul comunal sunt spre finalizare, la măreţul proiect de infrastructură deja s-au asfaltat drumurile de legătură  între localităţi şi acum se lucrează la asfaltarea uliţelor şi la şanţuri betonate


În comuna Sânmihaiu Almaşului sunt deschise două şantiere măreţe încă de anul trecut, iar ambele sunt în linie dreaptă spre finalizare. Deşi a fost o perioadă grea, din cauza pandemiei de coronavirus, atât lucrările de modernizare a căminului cultural din centrul comunal, cât şi lucrările la asfaltare a drumurilor şi uliţelor din comună sunt avansate. Primul proiect care se va finaliza va fi modernizarea căminului cultural, lucrări care sunt executate în proporţie de peste 80%. Au mai rămas mici lucrări de făcut în interior, apoi la faţada clădirii, dar şi la montarea unor pavaje în curtea căminului.

“La căminul cultural se lucrează în interior, la parchet şi apoi se va trece la exteriorul clădirii. Mai trebuie montat şi pavajul în curte. Lucrările nu se vor finaliza în august, dar sperăm ca spre final de septembrie să fie gata totul. Oricum, în această perioadă nici nu se pot organiza evenimente şi nu ne încurcă cu nimic că aceste lucrări vor fi gata doar la final de septembrie”, a spus Cornel Lung, primarul comunei Sânmihaiu Almaşului.

Căminul cultural din Sânmihaiu Almaşului se reabilitează din temelii, printr-un proiect câştigat din fonduri europene, a cărui valoare este de 1,1 milioane lei.

Celălalt proiect măreţ de infrastructură este prin PNDL II şi prevede asfaltarea drumurilor comunale DC 56 şi DC 55, Sânmihaiu Almaşului – Sântă Maria şi Sântă Maria – Bercea, pe o distanţă de 6 km, respectiv 3 km, dar şi asfaltarea a încă 7 km de uliţe în toate cele trei sate. Şi acest măreţ proiect ar urma să se finalizeze până la finalul acestui an.

“La capitolul drumuri urmează să înceapă la asfaltarea  uliţelor. Au înaintat lucrările, iar legăturile între sate s-au asfaltat.Până la sfârşitul anului se va finaliza şi acest proiect, iar deja în Sântă Maria se lucrează la şanţuri betonate. Chiar dacă a fost această perioadă mai grea, din cauza pandemiei, cele două proiecte au decurs normal”, a mai spus primarul Cornel Lung.

Acest proiect de infrastructură are o valoare de 7 milioane de lei, iar după ce va fi finalizat, comuna va sta foarte bine din punct de vedere al străzilor şi uliţelor asfaltate.

”Este cel mai mare proiect de infrastructură din comuna noastră, iar oamenii sunt bucuroşi pentru că vor avea asfalt în sate, ceea ce unii poate nici nu mai sperau”, spunea primarul Cornel Lung.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj