Connect with us

Ştiri din Sălaj

VIDEO. Scandal ca la uşa cortului la Primăria Surduc


La faţa locului a intervenit Poliţia din Jibou, după ce fostul primar a sesizat oamenii legii despre faptul că o persoană a fost închisă prin exterior în biroul secretarului comunei. Primarul în funcţie nu a vrut să-i permită contracandidatului accesul în instituţie, a avut un schimb dur de replici cu aceasta, iar în cele din urmă, prim-edilul a evacuat instituţia, închizându-se în interior


Spirite încinse astăzi la Primăria Surduc. Totul a pornit în momentul în care fostul primar, care şi-a câştigat mandatul ca independent, Maria Onicaş, a descoperit că mama primarului a fost închisă prin exterior în biroul secretarului, unde sunt cele mai importante acte din comună. Fostul primar a apelat Postul de Poliţie Surduc, iar apoi Poliţia Jibou.

Preţ de patru ore a durat tot circul din faţa Primăriei Surduc. Prima discuţie dintre actualul primar – Alin Băbănaş ales pe listele PNL şi Maria Onicaş, contracandidat din partea PSD, a început în incincta clădirii instituţiei. Supărat foc pe întrebările adresate de Maria Onicaş, acesta a reclamat-o telefonic la DSP şi la Prefectura Sălaj deoarece, susţine primarul, Maria Onicaş este asistentă medicală şi în loc să stea cu pacienţii, se ocupă de treburile interne din Primăria Surduc. În replică, acesta l-a informat pe primar că este în concediu.

Circul s-a mutat apoi în faţa instituţiei. După câteva discuţii, candidatul PSD la funcţia de primar a vrut să intre în incincta Primăriei Surduc, dar nu a fost lăsată de primar care s-a pus în faţa uşii. Abia după intervenţia Poliţiei, femeia a putut intra în clădire.


Circul de prost gust dintre cei doi combatanţi a continuat după ce la faţa locului a sosit un echipaj de la Poliţia Jibou. Nici aceştia nu au putut să constate dacă este sau nu este cineva închis în acea sală. Din punct de vedere legal, poliţiştii au acţionat corespunzător, pentru că nu se puteau apuca să spargă uşa, dacă primarul nu a dorit să o deschidă, fiind instituţie aflată în subordinea sa.

La scurt timp, la Primăria Surduc au fost chemaţi consilierii locali din partidul primarului, iar angajaţii au fost scoşi afară de al muncă pe repede înainte, în jurul orei 13.30, deşi pe uşa instituţiei este afişat programul de relaţii cu publicul între orele 8 şi 14.

La scurt timp după această decizie, primarul a ieşit la poliţişti şi le-a spus răspicat că nu mai are nimeni voie în incincta Primăriei Surduc, deoarece acesta are o şedinţă cu consilierii săi, aşa cum se poate vedea şi pe imaginile video.

În jurul orei 14.00 uşa Primăriei a fost închisă cu cheia, în instituţie rămânând doar primarul şi consilierii PNL. În cele din urmă, după ce a pus un paravan în faţa uşii de acces, a deschis uşa biroului, de unde a ieşit mama acestuia, care după aproximativ 20 de minute a plecat spre casă, aşa cum susţine şi fostul primar Maria Onicaş.

De remarcat faptul că mama primarului este şi fostul secretar al comunei Surduc.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj